İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampüsü'nde düzenlenen "Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı"nda konuşan Özvar, bu programların bu yılki ÖSYM Kılavuzu'na dahil edileceğini belirtti.

Anadolu Üniversitesi'nde akademik saygı ödülü! Anadolu Üniversitesi'nde akademik saygı ödülü!

Toplantıya YÖK Başkanı Erol Özvar'ın yanı sıra Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhaneddin Sandıkçı, 20 üniversitenin rektörleri ve birçok katılımcı iştirak etti.

Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarının Türkiye için son derece stratejik olduğunu vurgulayarak, dijital teknolojilerdeki hızlı gelişmelerin sektörler arası nitelikli insan gücü ihtiyacını artırdığını ifade etti. Bu doğrultuda, yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak amacıyla yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Toplamda 21 lisans ve 50 ön lisans programının açılacağını belirten Özvar, bu programların Yükseköğretim Kurulu'nun istihdamı önceleyen vizyonunun bir yansıması olduğunu dile getirdi. Özvar, işlevini yitiren programların sistem dışına çekilmesinin devam edeceğini ve gelecekte bu yönde bir eğilimin daha da güçleneceğini ifade etti.

Bu kapsamda;
“Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi” kurulacak üniversiteler: Ege Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi.
“Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu” kurulacak üniversiteler: Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki “Karasu Meslek Yüksekokulu’nun adı “Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilecek.
 Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi Lisans ve Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Operatörlüğü, Robotik ve Yapay Zekâ ön lisans programları açılacak.

Kaynak: Haber Merkezi