Hastanenin B blok 1. katta faaliyet gösteren merkezde, 1 diş hekimi, 2 sağlık personeli ve 1 tıbbi sekreter görev yapıyor. Engelli Diş Tedavi Merkezi, ülke genelinde nadir bulunan bir merkez olarak, özel gereksinimlere ihtiyaç duyan vatandaşlara daha etkili bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gamze Akın Mumcu, yeni hizmetin, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Merkezin zihinsel veya bedensel engeli olan vatandaşlara ağız ve diş sağlığı tedavilerinde kaliteyi artırmayı amaçladığını vurguladı.

Engelli Diş Tedavi Merkezi'nde görevli 30 yıllık diş hekimi Hakan Kiprit, merkezin sunduğu hizmetleri açıklarken, engelli hastalarda yaşanan zorlukları da göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Merkezin ağız sağlığı tedavilerini içerdiğini ve ilerleyen süreçte protez uygulamalarına da geçeceklerini söyledi.

Küçük Mert kurtarılamadı Küçük Mert kurtarılamadı

Tedavi alanından memnuniyet dile getiren hastalar, merkezin sunduğu hizmetlerden olumlu bir şekilde etkilendiklerini ifade ettiler. Engelli bireylerin sağlık hizmetine daha kolay ulaşabilmesi için kurulan bu merkez, toplumsal katılımın artırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Sakarya Gazetesi