Bir Haftada 129 Olay

Eskişehir genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 5–12 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 129 olaya müdahale edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 151 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

Otobüs ve otomobil çarpıştı: Can pazarı!
Otobüs ve otomobil çarpıştı: Can pazarı!
İçeriği Görüntüle

7 Şüpheli Tutuklandı

Gerçekleştirilen operasyonlarda adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 144 şüpheli ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Uyuşturucu ve Silahlar Ele Geçirildi

Operasyonlar kapsamında çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre ele geçirilen maddeler şöyle sıralandı:

  • 59,71 gram metamfetamin
  • 1.658 adet sentetik ecza hapı
  • 377,39 gram esrar
  • 101,70 gram kokain
  • 335,48 gram sentetik kannabinoid (bonzai)
  • 10,30 gram eroin
  • 11 adet ecstasy hap
  • Bunun yanı sıra operasyonlarda suç unsuru olarak;
  • 2 adet tabanca,
  • 1 adet pompalı tüfek,
  • 1 adet av tüfeği,
  • 1 adet tabanca şarjörü,
  • 17 adet tabanca fişeği,
  • 15 adet 7,65 mm fişek,
  • 6 adet av tüfeği fişeği

ele geçirildi.

Mücadele Kararlılıkla Sürüyor

Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin sadece operasyonlarla sınırlı kalmadığını; önleyici çalışmalar, bilgilendirme faaliyetleri ve istihbarat destekli uygulamalarla devam ettiğini belirtti. Halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden suçlara karşı mücadelenin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak: İHA