Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sistemi Türkiye genelinde hızla yaygınlaşırken, Eskişehir'de de vatandaşların ilgisi artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sistemin ilk 5 gününde 7 milyon 600 bin ambalajın toplandığını açıkladı.
Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "DOA artık yeni alışkanlığımız. Bu dönüşüm her geçen gün daha da hızlanıyor" ifadelerini kullandı. Açıklanan verilere göre sistemin kullanıcı sayısı 1 milyon 385 bin 673'e ulaştı.
DOA sistemi kapsamında vatandaşlar, pet, cam ve alüminyum içecek ambalajlarını belirlenen iade otomatlarına teslim ederek her uygun ambalaj için 1 TL geri ödeme alabiliyor.
Eskişehir'deki DOA iade noktaları
Eskişehir'de şu an için DOA sistemi belirli noktalarda hizmet veriyor. İade noktaları şöyle:
A101 Arzugül Şubesi (Tepebaşı)
MM Migros Çankaya Şubesi (Odunpazarı)
BİM Mahmudiye Şubesi
A101 Beylikova Şubesi
BİM Alpu Şubesi
A101 Gün Sazak Şubesi (Odunpazarı)
A101 Hızırbey Şubesi (Sivrihisar)
BİM Gönüldağı Şubesi (Sivrihisar)
Migros Çifteler Şubesi
A101 Mihalıççık Şubesi
Migros Gerekli Sokak Şubesi (Tepebaşı)
DOA iadesi nasıl yapılıyor?
Sistemi kullanmak isteyen vatandaşların öncelikle DOA mobil uygulaması veya internet sitesi üzerinden üyelik oluşturması gerekiyor. İade edilecek ambalajların boş, sağlam, deforme olmamış ve üzerinde DOA logosu bulunması şartı aranıyor.
Sistem kapsamında 0,10 litre ile 3 litre arasındaki pet, cam ve alüminyum içecek ambalajları kabul ediliyor. 3 litreden büyük ambalajlar ise depozito iadesi kapsamına alınmıyor.




