KİŞİYE ÖZEL LENS UYGULAMASI

Açılışı Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hikmet Başaran, Prof. Dr. Eray Atalay ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Özalp’in katılımıyla gerçekleştirilen poliklinikte, özellikle kornea yapısının bozulduğu hastalıklara yönelik uygulamalar yapılıyor. Keratokonus ve diğer kornea ektazileri, travma sonrası kornea skarları, kornea nakli ve göz ameliyatları sonrasında gelişen optik sorunlarda hastanın ihtiyacına göre sert gaz geçirgen, mini-skleral, tam skleral ve hibrit kontakt lens seçenekleri değerlendiriliyor.

Eskişehir İl Ambulans Servisi'nden hizmet kalitesini artırma toplantısı
Eskişehir İl Ambulans Servisi'nden hizmet kalitesini artırma toplantısı
İçeriği Görüntüle

İLERİ TEKNOLOJİYLE DEĞERLENDİRME

Poliklinikte bulunan ön segment optik koherens tomografi (OCT) sistemi sayesinde kontakt lens ile kornea arasındaki ilişki, lensin konumu, yüksekliği ve oturuşu değerlendirilebiliyor. Oküler yüzey, gözyaşı filmi ve kontakt lens uyumuna ilişkin incelemelerin yanı sıra lens uygulaması öncesinde çeşitli simülasyonlar gerçekleştirilebiliyor. Bu teknik donanımın Türkiye’de sınırlı sayıdaki merkezde bulunduğu belirtildi.

CERRAHİ DIŞI GÖRME REHABİLİTASYONU

Standart gözlük veya kontakt lenslerle yeterli görme sağlanamayan hastalara da hizmet veren poliklinikte, düzensiz kornea yapısına sahip bazı hastalarda uygun kontakt lenslerle cerrahiye ihtiyaç duyulmadan önemli ölçüde görme artışı sağlanabiliyor. ESOGÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Kontakt Lens Polikliniği, iki öğretim üyesi, bir kontakt lens teknisyeni ve klinik uygulamalara katılan araştırma görevlilerinden oluşan ekibiyle kişiye özel ve takip edilebilir görme çözümleri sunmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA