Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin güvenli ürünlere ulaşması ve tüketicilerin ekonomik menfaatlerinin korunması amacıyla Eskişehir genelinde kırtasiye ürünlerine yönelik denetimler sürüyor.

Fiyat etiketi ve kasa karşılaştırılıyor

Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, denetimlerin yaklaşık 20 gündür devam ettiğini belirtti. Ekiplerin ürünlerin fiyat etiketlerini kontrol ettiğini, kasa ile raf fiyatı arasında uyuşmazlık olup olmadığını incelediğini söyledi.

A W781238 01

Kürkçü, denetimler sırasında işletmelere rehberlik ve bilgilendirme de yapıldığını ifade etti.

Manisa'da deprem oldu!
Manisa'da deprem oldu!
İçeriği Görüntüle

Ürün güvenliği de kontrol ediliyor

Denetimlerde okul çantası, kalem çantası, kalemtıraş ve boya gibi ürünlerde güvenlik şartlarının da incelendiğini belirten Kürkçü, ürünlerin etiket bilgilerinin yanı sıra imalatçı ve ithalatçı firma bilgilerinin bulunup bulunmadığının kontrol edildiğini kaydetti.

Kaynak: iha