Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “21 ilde FETÖ’ye yönelik son 10 gündür devam eden operasyonlarımızda 41 şüpheliyi yakaladık. 25’i tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Operasyonların detayları

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak ve Yalova’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, terör örgütünün bilişim ve güncel yapılanmasında faaliyet yürütmek, sorumlu kişilerle irtibatta bulunmak ve “Gaybubet Evi” olarak bilinen hücre evlerinde barınmak gibi suçlardan aranıyordu. Ayrıca, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler de yakalandı.

Eskişehir trafiğini tehlikeye attı!
Eskişehir trafiğini tehlikeye attı!
İçeriği Görüntüle

Yerlikaya’dan kararlılık vurgusu

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren ekipleri tebrik ederek, “Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM TEM Daire Başkanlığımızı ve İstihbarat Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi ve polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın huzuruna kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA