Jandarmanın operasyonu, bölgedeki kültürel mirasın korunması adına önemli bir başarıya imza attı.
Kazı Alanında Tarih Avcılığı Malzemeleri Ele Geçirildi
Edinilen bilgilere göre, Günyüzü ilçesinde yasa dışı kazı yapılacağı yönünde bilgi alan jandarma ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Gerçekleştirilen operasyonla 5 kişi, tarihi bir alanın derinliklerinde kazı yaparken yakalandı. Olay yerinde yapılan detaylı incelemede, kaçakçıların kullandığı profesyonel ekipmanlar ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemeler arasında; 1 adet alan tarama cihazı ve aparatları, 3 adet metal arama çubuğu, 4 adet alan tarama çubuğu ve çok sayıda kazı malzemesi bulunuyor. Bu durum, şüphelilerin organize ve planlı bir şekilde hareket ettiğini gösteriyor.
Yakalanan 5 şüpheli hakkında yasal soruşturma başlatılırken, olay, Eskişehir'in zengin tarihi dokusunu koruma mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.