Eskişehir'de, 26 yaşındaki yüzme antrenörü İbrahim Can Temelli'yi silahla vurarak öldüren Sercan İpek'in yargılanmasına ilişkin dava, dosyadaki eksiklerin tamamlanması amacıyla 12 Haziran'a ertelendi.

Dördüncü savunma

Olay, geçtiğimiz yıl 3 Ocak'ta Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Ruhsatsız tabancasıyla İbrahim Can Temelli'yi üç kez vuran şüpheli Sercan İpek, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Temelli, tedavi için ESOGÜ Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan Sercan İpek ise polisin çalışmaları sonucunda arkadaşı Önder Ş.'nin evinde saklanırken yakalandı. İpek, Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dördüncü kez mahkemeye çıkarıldı.

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı

"Öldürme kastım yoktu"

Mahkemede, İbrahim Can Temelli'nin ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Tutuklu sanık Sercan İpek, duruşma sırasında İbrahim Can Temelli'yi kasıtlı olarak öldürmediğini iddia ederek, "Öldürme kastım yoktu. Sabıkalı olabilirim ama her suçu işleyeceğim anlamına gelmiyor. Kovan sayısı dediklerimi doğruluyor. Görüntülerin incelenmesini talep ediyorum" şeklinde savunma yaptı. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla 12 Haziran'a ertelendi.

Muhabir: Mücahit Toy