FATMA KARABACAK: Bu ekonomik koşullarda 50 bin TL olmalı. Bir ev kirası zaten 20 binden fazla. İnsan gibi geçinebilmek şuan ki asgari ücretle mümkün değil.

Eskişehirli kadınlardan üretime destek
Eskişehirli kadınlardan üretime destek
İçeriği Görüntüle

SALİH TOSUN: Bence en az 50 bin TL olmalı. İki çay içiyorsun 100 lira veriyorsun. Bunun daha ev kirası, kişisel harcaması var.

ERKAN ŞAHİN: Asgari yaşam koşullarını baza alırsak en azından bir aile çocuğuna protein alabilmesi, ailesiyle birlikte bir AVM’de gezebilmesi gerekiyor. Dünya ekonomisinde en büyük 17. ülkesi olduğunu iddia ediyorlar o zaman olması gereken rakamda en az 40 ya da 42 bin TL dir.

ERDOĞAN ATICI: Ekonomik şartlarda en az 30 bin TL olmalı. Ev kiraları çocukların masrafları mümkün değil ek gelir olmadan zaten geçinemezsin.

MERYEM BİÇER: Bugünün şartlarında minimum 30 bin TL civarında olmalı. Ev kiraları malum gıda da ona keza aldı başına gidiyor.

Muhabir: Zeynep Erdir