“Alıç bağışıklığı artırır, damarları yumuşatır”

Alıç meyvesinin faydalarına değinen Özkılıç, “Şu an doğal olarak çıkan alıç, zirai madde kalıntısı olmadan yetişiyor. Ne kadar fazla alıç tüketirsen vücudun savunması artar, antioksidan özelliği yükselir, damarları yumuşatır ve damar sertliğine iyi gelir. Yani bir taşla beş kuş vurursun” dedi.

Eskişehir’de bahar havası etkili oldu: Çarşıda yoğun kalabalık
Eskişehir’de bahar havası etkili oldu: Çarşıda yoğun kalabalık
İçeriği Görüntüle

“Kışa yaklaşırken bitki çayları ihmal edilmemeli”

Bitki çaylarının kış aylarında bağışıklık için büyük önem taşıdığını kaydeden Özkılıç, “Karanfilli, tarçınlı, alıç yapraklı, ıhlamurlu ve hibiskuslu çayların tüketilmesi daha faydalı olur. Ayrıca arının kovanını korumak için ürettiği propolis de bağışıklığı güçlendirir ve dezenfekte edici özellik taşır” diye konuştu.

Günlük alışkanlıklar da bağışıklığı etkiliyor

Sağlıklı yaşam için sadece doğal ürünlerin değil, günlük alışkanlıkların da önemli olduğuna değinen Özkılıç, “Alkol ve sigaradan uzak durmak, mevsim şartlarına uygun giyinmek ve mevsimsel gıda tüketmek vücut direncini artırır. Örneğin kış çayı paketinin fiyatı 150 lira, alıcın kilosu 200 lira, propolis ise damlalıklı olarak 300 lira. Propolis her gün suya beş damla damlatılarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA