Başkan Ünlüce: “Her canlının en temel hakkı yaşam hakkıdır”
Başkan Ünlüce: “Her canlının en temel hakkı yaşam hakkıdır”
İçeriği Görüntüle

ÇALIŞMA SAAT 09.00’DA BAŞLAYACAK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), içme ve kullanma suyu altyapısına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Emek Mahallesi Ayvazhan Sokak’ta gerçekleştirilen hat güzergâh değişikliğinin ardından Şemsettin Günaltay Caddesi’ndeki içme ve kullanma suyu isale hattı yeni güzergâha bağlanacak. Çalışma, 7 Ekim 2026 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayacak.

5 MAHALLE ETKİLENECEK

Bağlantı çalışması nedeniyle Alanönü, Huzur, Emek ve Erenköy mahalleleri ile 71 Evler Mahallesi’nin bir bölümünde geçici olarak basınç düşüklüğü ve su kesintisi yaşanabilecek. ESKİ ekipleri, çalışmanın mümkün olan en kısa sürede tamamlanması ve su iletiminin yeniden sağlanması için sahada görev yapacak.

SU KADEMELİ OLARAK VERİLECEK

İsale hattının yeni güzergâha bağlantısının tamamlanmasının ardından sisteme yeniden su verilecek. Şebekenin dengelenmesine bağlı olarak suyun kesintiden etkilenen bölgelere ulaşmasının kademeli şekilde gerçekleşeceği bildirildi. ESKİ, çalışmalar süresince vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirmede bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi