Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Juen, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Linz Belediye Başkanı Dietmar Prammer, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.
İlk konuşmayı yapan Linz Belediye Başkanı Dietmar Prammer, Eskişehir ile Linz arasında yaklaşık 20 yıldır süren güçlü iş birliğine dikkat çekerek, Prof. Dr. Resch’in akademik katkıları ve kültürlerarası diyaloğa sunduğu destekle bu unvanı hak ettiğini söyledi.
Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Juen de iki şehir arasındaki ortaklığın vatandaşlar arasında kurulan güçlü bağların bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, bu iş birliğinin gelecekte ekonomik girişimler ve kültürel ilişkiler açısından önemli temeller atacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise konuşmasında, Resch’in akademik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı bu unvanın verildiğini belirterek, “Prof. Resch, Eskişehir ve Linz arasında kurulan köprüler için olağanüstü çaba gösterdi. Artık bu şehrin bir parçasısınız. Eskişehir sizi bir dost, bir hemşehri olarak bağrına basıyor.” dedi.
Beratı aldıktan sonra duygularını paylaşan Prof. Dr. Reinhard Resch, “Bu ödülü, Eskişehir ve Linz arasındaki dostluğun gelişmesine katkıda bulunmak için bir yükümlülük olarak görüyorum. Bu payeyi hayatım boyunca onurla taşıyacağım.” ifadelerini kullandı.