Malzemeler:

1-1 bütün kuzu budu
2-1.5 kilo soğan
3-İnceltilmiş kaya tuzu
4-Karabiber

Hazırlanış:

1-Kuzu budu, kemiklerinden ayrılarak boyuna kesilir ve şişe takılacak boyutlara getirilir. Ardından etler tuzlanarak dinlenmeye bırakılır.

2-Soğanlar ince ince doğranır, karabiber ve tuz ile iyice yoğrulur. Bu karışım ile etler terbiye edilir ve en az bir saat boyunca bekletilir.

3-Terbiye işlemi tamamlandıktan sonra etler şişe dizilir ve kömür ateşinin karşısında çevrilerek pişirilir.

4-Kebap, cağlarla ya da bıçak yardımıyla çıkarılarak servis edilir.

5-Cağ Kebabı'nın yanında, mevsimine göre kuru soğan, domates ve biber gibi garnitürler kullanabilirsiniz. Ancak, lavaş Cağ Kebabı için vazgeçilmez bir eşlikçidir.

Kamuda çalışma sistemi değişiyor mu? Kamuda çalışma sistemi değişiyor mu?

6-Cağ Kebabı, özel terbiyesi ve şişte pişirilmesiyle eşsiz bir lezzet sunar. Bu tarif, geleneksel lezzetleri sofranıza getirecek ve misafirlerinizi memnun edecektir.

Editör: Sakarya Gazetesi