Ankara'da dikkatleri üzerine çeken bir görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile buluştu. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme, saat 16.04'te başladı. Özel, genel merkez kapısında AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından karşılandı. İki lider, tokalaşmanın ardından içeriye geçti. Bu buluşma, AK Parti ve CHP genel başkanlarının 2016 yılından sonra ilk kez bir araya gelmesi niteliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Yaklaşık 1,5 saat süren bu görüşme sonrasında her iki lider de basına açıklama yapmazken, CHP kaynaklarından olumlu bir değerlendirme geldi.

0F 75F K2P0Uq I34M6I L7Z A

CHP kaynakları, görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini belirterek, sorunların çözümü konusunda ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Özel'in ziyaret sonrasında CHP Genel Merkezi'ne geçtiği ve bu olumlu değerlendirmeyi yaptığı belirtildi.

Görüşmede, liderler arasında karşılıklı hediyelerin de verildiği bilgisi paylaşıldı. Erdoğan, Özel'e Milli Saraylar'dan bir fincan takımı, çay ve bal hediye ederken, Özel ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Cumhuriyet Ateşi" isimli bir obje hediye etti.

Başkan Ataç'tan tasarruf paketine eleştiri Başkan Ataç'tan tasarruf paketine eleştiri

A Aw I Dz3 E G5 Razqd 3R3G

Ayrıca, görüşmeye CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın da katıldığı belirtildi. Görüşmenin ana gündem maddesi ise yeni anayasa oldu. Erdoğan, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım." demişti.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması konusunun da ele alındığı bildirildi.


 

Kaynak: Haber Merkezi