Yeni sistem, ilk kez Temmuz ayında uygulanacak olup, tüm emeklilerin statü fark etmeksizin aynı oranda zam almasını sağlayacak.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak'ta yaptığı konuşmada Temmuz ayında hayata geçirilecek yeni sistemin detaylarını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki taslak düzenleme tamamlandı ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren enflasyon farkı için çalışmalar yürütüldü. Yapılacak değişiklikle birlikte, daha önce sadece memur emeklileri için geçerli olan enflasyon farkı, artık Emekli Sandığı mensuplarının yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de eşit oranda yansıtılacak.

Emekli Maasi Artti Gozler Bayram Ikramiyesinde 15716254 2458 Amp

LPG'ye yarın gece indirim geliyor! LPG'ye yarın gece indirim geliyor!

Erdoğan, Ocak ayında yaptığı açıklamada tüm emeklilere eşit oranda zam yapılacağını belirtmişti. Buna göre, Temmuz ayında gerçekleşecek zam oranı, TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek. Bu düzenleme ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı yapmadan, tüm emeklilerin maaşlarında eşitlenme sağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilerleyen günlerde detaylı bilgi vermesi beklenirken, Temmuz farkının Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması öngörülüyor. Ancak, ekonomideki değişiklikler ve parasal sıkılaşma süreci sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarında kısıtlayıcı adımlar atmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Şimşek'in, emeklilere yalnızca TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkının verilmesini talep ettiği ve herhangi bir refah payına gitmemesi gerektiğini savunduğu konuşuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi