Işıkhan, emeklilere özel PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar, PTT Kargo gibi yerlerde indirim ve kampanyalar başlatacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri ve giyim mağazalarında da emeklilere özel indirimler olacağını vurguladı.

Bakan Işıkhan, emeklilerin refahlarını artırmayı hedeflediklerini dile getirerek kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerinin artırılacağını açıkladı. Ayrıca, emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre bu ödemelerin yaklaşık 2 katına çıkarılacağını belirtti.

Emekliler-3

Kamuda tasarruf paketi geliyor Kamuda tasarruf paketi geliyor

Emeklilere yönelik bu indirim ve kampanyaların yanı sıra, Bakan Işıkhan Belediyeler Birliği ile işbirliği yaparak emeklilere ücretsiz kültür turları düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. Bu çalışmaların emeklilerin yaşam kalitesini artıracağını ve onların fiziksel, ruhsal, sosyal ve kültürel yönden destekleneceğini söyledi.

Işıkhan, bu önlemlerin emekliler yılı kapsamında hayata geçirileceğini ve kamuoyuyla düzenli olarak paylaşılacağını belirtti.


 

Kaynak: Haber Merkezi