Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), kent genelinde yürüttüğü altyapı yatırımlarına Emek Mahallesi’nde devam etti. Mahallede iki farklı noktada gerçekleştirilen kanalizasyon çalışmaları tamamlanarak hatlar daha güvenli ve sürdürülebilir hale getirildi.

Yapılan çalışmalarla kanalizasyon sisteminin işletme güvenliğinin artırılması, bakım ve temizlik işlemlerinin kolaylaştırılması ve meydana gelebilecek arızalara daha hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor.

Ormanlı Sokak’a Yeni Kanalizasyon Hattı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Emek Mahallesi Ormanlı Sokak’a yeni kanalizasyon hattı yapıldı. Yeni hattın tamamlanmasıyla bölgenin kanalizasyon altyapısı güçlendirilirken, sistemin daha sağlıklı şekilde hizmet vermesi amaçlandı. Altyapı yatırımı kapsamında hatta muayene bacaları da inşa edildi.

Whatsapp Image 2026 08 09 At 11.14.53

Venüs Sokak’taki Eski Hat Yenilendi

Çalışmaların ikinci adresi ise Emek Mahallesi Venüs Sokak oldu. Ekonomik ömrünü tamamlayan mevcut kanalizasyon hattı yenilenerek güncel altyapı standartlarına uygun hale getirildi. Her iki hatta yapılan muayene bacaları sayesinde kanalizasyon sisteminin düzenli kontrolünün yanı sıra bakım ve temizlik çalışmalarının daha etkin yürütülmesi hedefleniyor. Olası arızalara daha kısa sürede müdahale edilmesi de yapılan çalışmaların önemli amaçları arasında yer alıyor.

NATO liderlerinin beğendiği manda yoğurdu Eskişehir’den
NATO liderlerinin beğendiği manda yoğurdu Eskişehir’den
İçeriği Görüntüle

ESKİ: Altyapı Yatırımları Devam Edecek

ESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir’in farklı bölgelerinde ihtiyaç önceliklerine göre belirlenen altyapı yatırımlarının aralıksız sürdürüldüğünü açıkladı. Vatandaşlara daha güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir altyapı hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirten yetkililer, çalışmaların belirlenen program kapsamında devam edeceğini ifade etti.

Emek Mahallesi sakinleri de gerçekleştirilen kanalizasyon çalışmaları nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ESKİ) teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi