Malzemeler:

1-2 kg kemikli kırmızı et
2-250 g pirinç
3-2 adet kuru soğan
4-2 diş sarımsak
5-1 yemek kaşığı biber salçası
6-1 çay kaşığı kişniş
7-1 çay kaşığı karabiber
8-1 tatlı kaşığı tuz
9-Yeteri kadar su

Hazırlanış:

1-Kırmızı etleri dilimlere kesin.

2-Soğanları doğrayın veya rendeleyin. Sarımsakları ezin.

3-Geniş bir tencerede kuru soğanları biber salçası ile kavurun.

4-Kavrulmuş soğanlara dilimlenmiş kırmızı etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun.

5-Dövülmüş sarımsakları, kişnişi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karışımı bir süre daha kavurun.

6-Pirinci ekleyip karıştırın. Ardından suyu ilave edin. Suyun miktarı, pirinçlerin şişmesi için yeterli olacak kadar olsun.

7-Yemeği kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin. Pirinçlerin iyice şişmesini ve etin yumuşaklaşmasını sağlayın.

Eskişehir'de Yenikent Kapalı Pazar'ı açılış için gün sayıyor! Eskişehir'de Yenikent Kapalı Pazar'ı açılış için gün sayıyor!

8-Lebsi, pirinçlerin ve etin lezzetini iyice çektiği noktada servise hazırdır.

9-Bu nefis Lebsi tarifi, Orta Doğu mutfağına özgü lezzetleri sevenler için mükemmel bir seçenektir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi