Enflasyonla mücadelenin öncelikleri olduğunu vurgulayan Şimşek, düşük gelirli haneler için gelecek yıldan itibaren pilot bir destek uygulamasının hayata geçirileceğini duyurdu.

Mehmet Simsek Ncgi Cover.jpg

“Önceliğimiz enflasyonu tek haneye düşürmek” diyen Şimşek, hükümetin temel hedefinin kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme olduğunu ifade etti. Hayat pahalılığı karşısında vatandaşlardan sabır isteyen Şimşek, uygulanan ekonomi politikalarının sonuç vermeye başladığını savundu.

TÜİK’in açıkladığı yüzde 31’lik yıllık enflasyon oranını da değerlendiren Bakan Şimşek, özellikle kira ve özel okul ücretlerinin enflasyonu yukarı çeken ana kalemler olduğunu söyledi. Hizmet sektöründeki fiyat artışlarının da enflasyon üzerinde etkili olduğunu belirten Şimşek, “Enflasyon düşüyor, düşmeye devam edecek. Daha güçlü bir ekonomiye ulaşacağız” dedi.

Düşük Gelirli Hanelere Pilot Destek

Bütçe görüşmesine katıldılar
Bütçe görüşmesine katıldılar
İçeriği Görüntüle

Gelir düzeyi düşük ailelerin alım gücünü korumaya yönelik yeni bir sosyal yardım modeli üzerinde çalışıldığını açıklayan Bakan Şimşek, programın başlangıçta tüm kesimleri kapsamayacağını belirtti. Desteklerin pilot uygulama olarak başlatılacağını vurgulayan Şimşek, “Gelecek yıldan itibaren belli gelir seviyesinin altındaki ailelere pilot olarak destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Şimşek, söz konusu sosyal destek programının 2027 yılında Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirterek, detayların ilerleyen dönemde netleşeceğini söyledi. Yeni destek modelinin, dar gelirli hanelerin ekonomik şartlar karşısında daha dirençli hale gelmesini amaçladığı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi