Dünyanın en yaşlı köpeği

Guinness Dünya Rekorları'nda dünyanın en yaşlı köpeği ünvanına sahip olan safkan Rafeiro do Alentajo cinsi köpek Bobi, Portekiz'de yaşadığı evde hayata veda etti.  

Bobi'nin ölümü veterineri tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Dr.  Karen Becker 'Tüm köpeklerden daha uzun süre yaşamış olmasına rağmen 11478 günlük hayatı onu sevenler için asla yeterli olmayacak' şeklindeki açıklamasıyla 'Bobi'nin ölümünü duyurdu.

BOBI GUINNESS

100 yıllık rekor

Şubat ayında dünyanın yaşayan en yaşlı köpeği ve bugüne kadarki en yaşlı köpek ünvanlarını alan Bobi, uzun hayatıyla neredeyse 100 yıllık rekoru da kırmıştı.  Bobi'den önce yaşayan en yaşlı köpek 1939 yılında 29 yıl ve 5 aylıkken ölen 'Bluey' adında bir Avustralya çoban köpeğiydi.

Bobi'nin yaşı Portekiz hükümetinin Ulusal Veterinerler Birliği tarafınca yönetilen evcil hayvanlar bilgi sistemince de doğrulanmıştı.

Kılpayı hayatta kalmıştı

Üç kardeşten biri olarak dünyaya gelen Bobi, tüm hayatını Portekiz'in Conqueiros kasabasında yaşayan Costa Ailesi'yle beraber geçirmişti.  Bobi doğduğunda 8 yaşında olan Leonel Costa, o dönem ailesinin çok fazla evcil hayvana sahip olduğunu ve Bobi dahil 3 kardeşi de uyutmak zorunda kaldıklarını ancak Bobi'nin kaçtığını söyledi.

Leonel Costa ve kardeşleri uzun bir süre Bobi'yi, ailenin büyüklerinden saklayarak, gizli bir şekilde kendi yemeklerinden ayırdıklarıyla beslediklerini, ailenin durumu farketmesi üzerine durumu kabullendikleri ve Bobi'nin ailenin bir parçası haline geldiğini belirtiyor.

BOBI 2

Gazze’de can kaybı 34 bin 844’e yükseldi Gazze’de can kaybı 34 bin 844’e yükseldi

Bay Costa 2018 yılında aniden nefes alamayarak baygınlık geçirmesi ve hastaneye kaldırılmasının dışında Bobi'nin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını, uzun yaşamının sırrının sakin ve huzurlu bir çevrede yaşamış olmasına bağlıyor.  Ölümünden önceki son zamanlarında yürüme ve görme sorunları yaşayan Bobi,  Costa Ailesi'yle yaşayan tek uzun ömürlü köpek değil.  Bobi'nin annesi 18 yaşına kadar, ailenin baktığı başka bir köpek 22 yaşına kadar yaşamış.

BOBI 3

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR