"Kaburga Dolması Tarifi: Lezzetin Doruklarına Yolculuk"

1-Hazırlık Süresi: 60 dakika
2-Pişirme Süresi: 3 saat 20 dakika
3-Servis: 4 kişilik

Malzemeler:

1-1 su bardağı pirinç
2-1 çay bardağı iri çekilmiş badem
3-2 çorba kaşığı tereyağı
4-1 su bardağı su
5-2 çay kaşığı pul biber
6-1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen
7-1 demet ince kıyılmış maydanoz
8-Tuz, karabiber

Kaburga Malzemesi:

1-1.5 kg kuzu kaburga (ön kol)
2-Yarım çorba kaşığı biber salçası
3-1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

1-Pirinç yıkanıp süzülür. Tencerede tereyağını eritip pirinç ve badem kavrulur. Karışımın yarısı bir kaba alınıp ayrılır.

2-Kalan karışıma 1 su bardağı su eklenip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pilav soğuduktan sonra pul biber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayrılan pirinçli karışım eklenip karıştırılır.

Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor

3-Kaburga iç pilavla doldurulup sağlam bir iplikle dikilir. Kaburga dolması büyük bir metal süzgece yerleştirilir ve uygun bir kapakla kapatılır. Süzgeç, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirilir (suyun süzgece değmemesine dikkat edin.) Buharda 3 saat pişirilir.

4-Biber salçasına karabiber ve az miktarda su eklenip karıştırılır. Kaburga dolması fırın tepsisine alınıp salça karışımı üzerine sürülür. 190-200 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Editör: Sakarya Gazetesi