Dondurulmuş patatesleri kızartmadan önce kesinlikle çözdürmemelisiniz. Çözülen patatesler fazla su salar ve yağa atıldığında çıtırlaşmak yerine lapa gibi olur. Fazla su nedeniyle yağ sıçrar ve kızartma süreci tehlikeli hale gelir. Direkt kızgın yağa atıldığında, dışı hızla çıtırlaşır ve içi yumuşak kalır.
Dondurulmuş patatesleri dışı çıtır, içi yumuşak olacak şekilde pişirmek için ilk olarak fındık yağı kullanmaya özen gösterin. Zeytinyağı, yüksek sıcaklıkta yanabilir ve patateslerin daha acı bir tada sahip olmasını sağlar.
Yağ yeterince kızgın olmazsa, patates fazla yağ çeker ve çıtırlaşmaz. Sıcaklık 180 dereceye ulaştığında kızartabilirsiniz. Yağın kızıp kızmadığını anlamak için bir patates parçasını yağa atın. Hemen üste çıkıyorsa, kızartmaya hazır demektir.