Kurultayda, genel başkan seçiminin ardından 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu'nun ve 9 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu'nun belirlenmesiyle ilgili seçimler yapıldı. Ayrıca 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi de belirlendi. Kurultay sonrasında 15 kişilik Başkanlık Divanı da oluşturulacak.

Kurultayda, parti tüzüğünde ve parti programında değişiklik yapmak üzere iki komisyon oluşturuldu. Parti tüzüğünde, 2017'deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler göz önünde bulundurularak yapılan değişiklikler kabul edildi. Ayrıca, "Milli Yükseliş İradesi" adıyla yeni bir parti programı da kabul edildi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasında, "Bu benim final seçimim." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız." ifadelerini kullandığı belirtildi. Kurultay, "Ülkeye Sevda Ülküye Yemin", "Ülkümüz Ömür Boyu Candan Öte", "Ülke İçin Var Olduk Bir Ülküye Yar Olduk" temalarıyla gerçekleştirildi.

İstanbul'da Başkonsoloslar buluştu İstanbul'da Başkonsoloslar buluştu


 

Kaynak: Haber Merkezi