Malzemeler:

1-500 g yarma (gendirme)
2-500 g koyun eti
3-2 adet soğan
4-2 yemek kaşığı tereyağı
5-1 yemek kaşığı tuz
6-1 çay kaşığı kırmızı biber
7-11 su bardağı su

Hazırlık

1-Yarmaları akşamdan ıslatın.

2-Güveç tenceresine (toprak tencere) 2 kaşık yağ ekleyin.

Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı! Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı!

3-Soğanları ince ince kıyın. Et, biber, salça, tuz ve 1 su bardağı sıcak su ekleyerek karışımı 15 dakika kaynatın.

4-Yarmaları yıkadıktan sonra, 10 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ekleyin.

5-Karışım kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve hamur ile kapağın etrafını sıkıca kapatın. Bir parmak sığacak kadar delik bırakarak, kısık ateşte 2 saat boyunca pişirin.

6-Bu özel tarifle, keşkek lezzetini sofralarınıza taşıyabilir ve geleneksel bir Çorum yemeğini misafirlerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi