Türkiye’de dördüncü, Eskişehir’de ilk

Türkiye’de dördüncü, Eskişehir’de ise ilk olma özelliğini taşıyan ve tamamen ücretsiz hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, koruyucu hekimlik alanında örnek projeler arasında yer alıyor. Merkeze gelen çocuklar, kendileri için özel olarak tasarlanan ortamda çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor ve tedavi sürecini korkmadan geçiriyor.

2013’ten bu yana binlerce çocuğa tedavi

2013 yılından bu yana merkezde 80 bin 769 çocuk taramadan geçirilirken, 38 bin 880 çocuğun diş tedavisi gerçekleştirildi. Koruyucu hekimlik yaklaşımıyla hizmet veren poliklinik, çocukların ağız ve diş sağlığı bilincini erken yaşta kazanmasını hedefliyor.

T E P002472025’te 3 bin 156 çocuk tarandı

2025 yılı boyunca merkezde 3 bin 156 çocuk taramadan geçti, bin 360 çocuğun tedavisi yapıldı. Ayrıca 606 çocuğa psikolojik destek sunulurken, 74 çocuğa da eğitim verildi.

Bağımlılıktan kurtulma ve sağlıklı yaşam konferansı!
Bağımlılıktan kurtulma ve sağlıklı yaşam konferansı!
İçeriği Görüntüle

Başkan Ataç: “Çocuklarımız mutlu bir ortamda sağlık hizmeti alıyor”

Poliklinikle ilgili değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,
“Çocuklarımızın sağlığa erişimi bizler için çok önemli. Eşit, ücretsiz ve erişilebilir sağlık hizmetini tüm çocuklarımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2013 yılında koruyucu hekimlik esaslarını ön planda tutarak açtığımız polikliniğimizde bugüne kadar on binlerce çocuğumuz sağlıklı gülüşlere kavuştu. Çocuklarımızın korkmadan, mutlu bir ortamda sağlık hizmeti alabilmesi bizim en büyük mutluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

T E P00207-1Poliklinik Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi’nde hizmet veriyor

Yeşiltepe Mahallesi Sınırlar Sokak üzerinde bulunan Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi içerisinde hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 320 88 10 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi