CHP'li vekilden TURASAŞ sorusu CHP'li vekilden TURASAŞ sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Olağan Kurultayı’nda iki adaylı genel başkan seçimi ilk turda Özgür Özel'in 682, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 664 oy alması üzerine ikinci tura kalmıştı. İkinci turda 812  oy alan Özgür Özel seçimden zaferle çıkarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci turda 536  oy aldı.  

Dönüm noktası 

2010 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerini Özgür Özel'e bıraktığı bu seçim CHP için dönüm noktalarından biri oldu.

Özgür Özel'den ilk açıklama

Sonuçların ardından açıklama yapan Özgür Özel, "Hayatımın en büyük onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Sorumluluğumun farkındayım. CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. 81 il başkanımızla kol kola omuz omuza çıkıyorum. Ben seçim sonuçlarını 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor hepsine teşekkür ediyorum. Umutsuzluğu umuda çevirmek,yere bakan yüzleri havaya kaldırmak, buna inandık. Umut içindeyiz. Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendim adına söz veriyorum" dedi. 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR