Malzemeler:

1- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
2- 1 adet büyük boy soğan (doğranmış)
3- 2 yemek kaşığı salça
4- Tuz (damak zevkinize göre)
5- 8-10 diş sarımsak (kabukları soyulmamış)
 

Tarihi keşfettiler
Tarihi keşfettiler
İçeriği Görüntüle

Hazırlanış:

1-Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti, suyun içinde yaklaşık 15 dakika haşlayın. Bu işlem, etin yumuşamasını sağlayacak.

2-Haşlanan eti süzün ve bir tavada yağ ile sıcak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Bu süre, etin lezzetini artırmak adına önemlidir.

3-Pişen etin üzerine doğranmış soğanı, salçayı, tuzu ve soyulmamış sarımsak dişlerini ekleyerek tekrar pişirin. Soğanın karamelize olması ve sarımsağın aromasının ete geçmesi için yeterli bir süre pişirmeye özen gösterin.

4-Tüm malzemeler iyice karıştığında ve etler yumuşak hale geldiğinde, sarımsaklı et servise hazır!

Bu nefis sarımsaklı et tarifiyle sofranızı şenlendirin. Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi