GAGA Restoran’da gerçekleşen etkinliğe, Eskişehir yerel medyası ve ulusal medyasında görev alan gazeteciler katıldı. Eğlencenin yüksek olduğu gecede sevilen sanatçı Volkan İmançer, şarkılarıyla renk kattı.

ÖNEMLİ İSİMLER

Düzenlenen geceye, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ilçe belediye başkanları, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı (TGF) Yılmaz Karaca, meslek örgütü temsilcileri ile basın emekçileri katıldı.

TEMEL TAŞI

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Başkan Büyükerşen, “Gazetecilik toplumun gözü, kulağı ve vicdanıdır. Gerçeklerin peşinde koşmak, toplumsal meseleleri analiz etmek ve bu bilgileri paylaşmak adil, bilinçli ve güçlü bir toplum bilincini inşasında temel taşlardan biridir” dedi.

SAĞLIK AÇIKLAMASI

Gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Ataç sağlığıyla ilgili söylentilere dikkat çekerek, “Sağlık durumum ile ilgili merakı gidermek istiyorum. Gördüğünüz gibi çok sağlıklıyım. Her hastalığın tedavisi vardır. Ama bu dedikoduyu yayanlar ahlaksız, namert, korkak, çukur, tetikçi, yaratık yani bunların tedavisi olmayan zavallılardır” ifadelerine yer verdi.

Kazım Kurt'tan 19 Mayıs mesajı Kazım Kurt'tan 19 Mayıs mesajı

SİYASİ GÖNDERME

Gecede gazeteciler gününü kutlayan Başkan Kurt ise, AK Parti Büyükşehir Adayı Nebi Hatipoğlu’nun maaş vaadine göndermede bulundu. Kurt, “Hepinizin günü kutlu olsun. İş güvencesi altında bol kazançlı olsun. Gerçi yeni dönemde ekstradan birer asgari ücret alacaksınız hayırlı olsun. Belki başka Belediye Başkan Adayları da size lojman verir. O zaman çok daha rahat edersiniz” cümlelerini kullandı.

Editör: Sakarya Gazetesi