Yolculardan 350 bini Sivas-Ankara, 350 bini ise Ankara-Sivas istikametine yolculuk yaptı. 700 bin yolcu ile bu hat diğer yüksek hızlı tren hatlarını geride bıraktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, rakamların sevindirici olduğunu belirterek, “Şehrimize 26 Nisan itibarıyla yüksek hızlı tren seferleri başladı. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları resmi sosyal medya hesaplarından dün bir paylaşım yapıldı. 26 Nisan’dan aralık ayının son günlerine kadar yaklaşık 700 bin yolcunun seyahat ettiği ve Türkiye’de en çok tercih edilen yüksek hızlı tren arasında yer aldığı böylece kamuoyuna duyurulmuş oldu. Bu tabii hepimiz için çok sevindirici, mutlu edici bir konu” dedi.

Yaptığı yılan robotla depremde mahsur kalanlar kurtarılabilecek Yaptığı yılan robotla depremde mahsur kalanlar kurtarılabilecek

"Kars’a gitmek isteyenler de Sivas’a geliyor"

Bakar, Kars’a giden yolcuların da yüksek hızlı tren konforunu yaşamak için Ankara’dan Sivas’a kadar yüksek hızlı trenle gelip, Sivas’tan Kars’a konvansiyonel trenle gittiklerini ifade ederek, “Özellikle yüksek hızlı tren sayesinde Sivas’a gelen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Günübirlik özellikle ziyaretler bir hayli fazla. Şehrimizin tarihini, doğasını, kültürel ve diğer birçok zenginliklerini daha yakından görme fırsatı buluyorlar. Yine bununla beraber yüksek hızlı trenin bir avantajı da özellikle Doğu’da yaşayan vatandaşlar için ulaşım konusunda biraz daha rahatlık oldu. Çünkü bugün Kars’a, Erzurum’a, Erzincan’a giden veya gidecek olan vatandaşlar da yine burada yüksek hızlı treni tercih ediyorlar. Sivas ulaşım anlamında en önemli şehirlerden bir tanesi ve geçiş noktası ki, Erzurum, Erzincan, Kars, bu bölgelere de hemen hemen yakın saat dilimi içerisinde araçlar hareket ediyor. Ve vatandaşlar da bundan dolayı tercih ediyor” dedi.

Editör: Sakarya Gazetesi