Yanında Üç Çöp Kutusu Varken Kafes Çöp Alanına Döndü
Eskişehir’in Arifiye Mahallesi’nde Saatçiler Sokak ile Sarraf Sokak’ın kesişiminde bulunan kalp şeklindeki geri dönüşüm kafesi, duyarsız vatandaşlar tarafından amacının dışında kullanılınca tepki topladı. Üzerinde “Sadece plastik pet şişeler” yazmasına rağmen kafesin içine plastik dışındaki çok sayıda atık madde atıldığı görüldü.
Görüntü Görenleri Hayrete Düşürdü
Geri dönüşüm amacıyla yerleştirilen kafesin hemen yanında üç adet çöp kutusu bulunmasına rağmen, kafesin içerisine evsel atıklar, ambalaj çöpleri ve farklı maddeler bırakıldığı tespit edildi. Vatandaşların bu davranışı hem çevre duyarlılığı eksikliğini ortaya koydu hem de sosyal medyada tepki topladı.
“Bu Kafesler Amacı İçin Kullanılmalı” Çağrısı
Bölgede yaşayan vatandaşlar, geri dönüşüm noktalarının doğru kullanılmasının önemine dikkat çekerek çevre bilincinin artırılması gerektiğini ifade etti. Eskişehir’de son dönemde artan benzer görüntülerin önüne geçilmesi için belediyenin ve vatandaşların ortak sorumluluk alması gerektiği dile getirildi.






