Malzemeler:

1-5 adet bıldırcın
2-50 gram tereyağı
3-2 adet patates
4-1 diş sarımsak
5-1 adet yeşilbiber
6-1 adet soğan
7-Karabiber ve tuz

Hazırlık:

1-Bıldırcınların tüyleri yolunup tütsülenir ve dikkatlice yıkanır.

2-Bir düdüklü tencerenin dibine tereyağı eklenir ve bıldırcınlar yağda hafifçe kızartılır.

3-Üzerine 2 su bardağı su, doğranmış bir soğan, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.

TSK'den çok uluslu hamle... Haziran tatbikatlarla dolu
TSK'den çok uluslu hamle... Haziran tatbikatlarla dolu
İçeriği Görüntüle

4-Tencerenin kapağı kapatılarak bıldırcınlar 25 dakika boyunca pişirilir.

5-Bıldırcınlar piştikten sonra tencereden çıkarılır ve mini fırın tepsisine yerleştirilir.

6-Halka şeklinde doğranmış patatesler, biber ve domates dilimleri, tepsiye düzenli bir şekilde yerleştirilir.

7-Tepsi, sebzeler pembeleşene kadar fırında bekletilir.

8-Fırından çıkan lezzetli bıldırcın kebabı, bakır bir tabağa alınarak özenle servis edilir.

9-Sıcak servis yaparak, bu enfes bıldırcın kebabının tadını çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi