YSK kesin olarak sonuçları açıkladı! YSK kesin olarak sonuçları açıkladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, tatilin yedinci gününde 664 trafik kazasının gerçekleştiğini, 349,174 aracın denetlendiğini ve bunların arasında 24,583 araca hız ve radar işlemi, 27,808 araca ise diğer işlemlerin uygulandığını bildirdi.

Tatilin yedi gününde toplam 4,370 trafik kazasında 55 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 7,331 kişinin yaralandığını aktaran Yerlikaya, sürücülere ve yolculara şu uyarılarda bulundu: "Karayollarında trafik yoğunluğu yeniden artıyor. Lütfen aşırı hız yapmayalım, araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uymaya devam edelim. Bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerimiz denetimlerini 24 saat boyunca sürdürüyor."

Ayrıca, İçişleri Bakanlığının, İstanbul ve Ankara'daki trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon, çekici ve tanker gibi araçlara, yarından itibaren saat 05.00'ten 15 Nisan Pazartesi saat 05.00'e kadar giriş izni verilmeyeceğini duyurduğunu hatırlattı. Yerlikaya, "Tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesilmiş çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan araçlara, ana arterler dışındaki yollarda ve zorunlu durumlarda ana arterlerde en kısa sürede seyretmelerine izin verilecektir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi