Koca, özellikle son zamanlarda gündeme gelen Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun ölümü hakkındaki söylentilere değinerek, bu durumun kara propaganda aracı olarak kullanıldığını vurguladı.

Bakan, “Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir.” şeklinde konuştu.

Koca ayrıca, aşı üreticilerinin de ürünlerinin daha fazla satılmasını isteyebileceğine dikkat çekti ve "Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir?" diye sordu.

Sağlık Bakanı, toplumda yayılan yanıltıcı bilgilere karşı olduklarını belirterek, toplu aşılama kampanyası ya da kapanma gibi tedbirlerin uygulanmayacağını ifade etti. "Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır." dedi ve tüm vatandaşları rahatlattı.

Bu nasıl poğaça? Bu nasıl poğaça?

Hatay'daki Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun vefatı hakkında da konuşan Bakan Koca, Dr. Ersin'in 35 yaşından itibaren kalp yetmezliği rahatsızlığı olduğunu ve bu sebeple yaşamını yitirdiğini belirtti. Ancak Türk Tabipleri Birliği (TTB) bu ölümün Covid-19 sebebiyle olduğunu iddia etmişti.

Koca, Dr. Ersin Mahmutluoğlu hakkında yapılan spekülasyonları eleştirerek, "Hekimliğin rengi beyazdır. Bir hekime, kara propaganda yakışmaz." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Sakarya Gazetesi