Ayşe Ünlüce lansman toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"10 Ocak'ta seçim kampanyamız başladığı günden bugüne kadar ilçe belediye başkan adaylarımızla ve Kazım Kurt başkanımızla, Ahmet Ataç başkanımızla hiç yorulmadan sahalardayız. Enerjik bir şekilde şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz.

Bizim güzel Eskişehir’imiz üç üniversitesinde 70 bine yakın öğrencisiyle Açıköğretim’i sayarsam 800 bine yakın öğrencisiyle dinamik bir gençlik şehri. Aynı zamanda organize sanayi bölgesinde sadece 55 bin işçisiyle ve bu sayı şehrimize çok daha fazla. Emeklisiyle, çiftçisiyle bütün gençleriyle, çocuklarıyla çok yönlü bir şehir. Ve bizim şehrimiz güçlü bir sanayi şehri. Bereketli ovalarıyla Sakarı Vadisi'yle yine önemli bir tarım ve hayvancılık şehri. Turizm şehri. Geçtiğimiz sene 1 milyon 200 bine yakın turist ağırladık şehrimizde. Sosyal kültürel çalışmaları söylememe gerek yok herhalde. Bu salonlar her hafta her gün dolup taşıyor. İşte bu güzel şehri bizlere huzur veren, ilham veren, mutluluk veren, gurur veren bu güzel şehrin mimarları şu anda ön sıralarda oturuyor. Çeyrek asırdır Yılmaz Büyükerşen Hocam, Ahmet Ataç Başkanım ve Kazım Kurt Başkanım, bu güzel şehri bize hediye ettiler. Ben de bu çeyrek ve asrın önemli bir bölümünü sivil toplum çalışmalarında, Baro’da, Kadın Platformu’nda Kent Konseyleri’nde çalışarak ve son Sekiz yılını da belediyede onlarla bizzat getirdim. Bu ekibin bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum. İyi ki varlar.

Biraz önce anlattığım bu şehirde öne çıkan pek çok alan var. Turizmiyle, sanayisiyle, sosyal, kültürel yaşamıyla, çocuklarıyla, gençleriyle, emeklisiyle, çiftçisiyle... Biz eğer bu alanlardan sadece bir ikisini geliştirip diğerlerini ihmal edersek bu şehre, bu güzel gelişime, bu dönüşüme haksızlık etmiş oluruz diye düşünüyoruz. Ve o nedenle başkanlarımızla beraber gelecek beş yılda Eskişehir'i dengeli, kalkınma yöntemiyle büyütmek, geliştirmek istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız? Öncelikle sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun olarak ve bu kalkınma modeliyle hareket edeceğiz. Bu şehri afetlere dirençli bir hale getireceğiz. Bu şehri tarımsal anlamda destekleyeceğiz, güçlendireceğiz. Sosyal kültürel alandaki her alanda önünü daha da açacak ve turizmi biraz merkezden kırsala da kaydırarak konaklamalı turizmin önünü açacağız. Demek istiyoruz ki bunların hepsini yaparken bütün öne çıkan bileşenlerini üst çatı altında bütüncül bir yaklaşımıyla hepsini geliştirerek ilerleyeceğiz."

ÇEVRE YOLU PROJESİ

"Ulaşım çözümlerimizden trafik sorunumuzu çözmedeki en önemli projemizden bahsetmek istiyorum sizlere. Biz Eskişehir'de biliyoruz ki trafiğin en önemli sebeplerinden bir tanesi çevre yolu olmayışıdır. Onlar yapmadılar ama biz yapacağız. Ben yapacağım ekibimle bu yolu, bu kuşak yolları önümüzdeki dönemde hizmetinize sokacağız."

Çevre yolu projesi

"Uydu haritasından görüyoruz. Kırmızı olan bölük karayolları tarafından yapılması gereken çevre yolu. Bugüne kadar yapılmayan. Mavi ile işaretli alanda bizim 25 binlik planda sınırlarını çizdiğimiz kuşak yol. Nereden geliyor? Bursa'dan, çevre yolundan, şehre girmeden önce kuzeye doğru kıvrılan hat Teknik Üniversitesi'nin üzerinden geçerek Hasanbey lojistiğin oradan, organize sanayi bölgesine doğru iniyor. Kuzey Kuşak yolumuz bu şekilde."

"Güney Bursa yolunda geliyor. Aşağıya doğru Seyitgazi yoluyla birleştikten sonra Vadişehir’in güneyinden Teksan'ın oradan yine çevre yoluna bağlanıyor. Bizim sabah ve akşam özellikle şehrin doğusundan basınına taşıdığımız ve yine batısından doğusun taşıdığımız bu trafiğin en pik saatlerini çözecek çok önemli bir yol haritası çizecek bize. Bu yolla beraber biz aynı zamanda şehirler arası araçlar bu yolu kullanacak. Aslında normalde şehrimize hiç girmeyecek transit olan yolculukları da şehrin dışında yapmış olacağız. Şehir trafiğinin önemli ölçüde rahatlatacak olan bu yol planımıza hemen seçimlerden sonra startı verip hızlıca başlıyoruz diyorum. Hayırlı olsun şimdiden Eskişehirimize. Ve bir diğeri bisiklet yollarımız. Bugüne kadar elli altı kilometrelik bir bisiklet yolumuz vardı. Önümüzdeki dönemde 72,5 kilometreyi daha Eskişehir'e kazandırıyoruz. Ve bisiklet severlere selam olsun diyorum. 26 adet de bisiklet park alanı ve burada bir müjde daha vereyim. Sümer mahallemizdeki Kanlıkavak Parkı'nın olduğu alanda Porsuk'a bakan bir yerde güzel bir bisiklet parkurumuzda hizmete giriyor."

"Trafiği çözmenin en önemli yollarından bir tanesi de toplu taşımayı konforlu, refah, ve halkın tercih edilebilir şekline getirmektir. Biz bununla ilgili otobüs filomuzu hızla yeniliyoruz ve güçlendiriyoruz. Özellikle yeni dönemde hayırlı olsun Eskişehir'e, elektrikli otobüslerimiz şehrin sokaklarında geziyor olacak. Daha çevreci, daha yeşil bir Eskişehir için bıkmadan usanmadan çalışmaya devam ediyoruz."

"Estram için yeni hatlar gündemde önümüzdeki dönemde. Önceliğimiz iki üniversiteye götürmüştük hafif raylı sistemimizi. Önümüzdeki dönemde Eskişehir Teknik Üniversitesi'yle buluşturuyoruz tramvay hayatlarımızı. Gündoğdu kentsel dönüşümü yürüttüğümüz bölgede tramvay hattımız ve sonrasında Esentepe'yi Yeşiltepe'yi ve Şirintepe'yi kapsayan bir alanda da hafif raylı sistemimizi işleteceğiz. Bu şehri demir ağlarla örmek de bizlere nasip oluyor. Ne mutlu hocamla bana."

"Eskart Plus hayatınızı çok kolaylaştıracak. Kredi kartı gibi kullanabilecek, posta, alışveriş, hatta su yüklemelerinizi bile buradan yapabileceğiz. Yeni bir uygulama olacak."

"Gençlerimizin müjdemiz olsun. Sınırsız kullanımlı, sabit ücretli abonman kartımız da çok yakında hizmetinizde. Tramvay otobüs aktarması vardı. Otobüsten otobüste yoktu. Bunu da hemen hızlıca yaşama geçiriyoruz. Bütün dünyanın kabul ettiği, park et, devam et diye bir uygulamamız var. Bununla şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmayı ve vatandaşlarımızı ekonomik olarak güçlendirmeyi hedefliyoruz. Neler yapacağız? Şehrin bazı toplu ulaşımın olduğu bölgelerde otopark alanlarını ücretsiz yapacağız. Vatandaşlarımız bireysel araçlarıyla gelip araçlarını ücretsiz olarak park edip toplu taşımayla şehir merkezine gidebilecekler. Böylelikle merkezde hem otoparka ücret vermemiş olacaklar. Hem de şehir merkezindeki bu yoğunluğu azaltmış olacak. Bununla ilgili de hızlıca otoparkların inşaatına başlıyoruz önümüzdeki dönemde. Hemen yapacağımız projesi hazır iki tane katlı otoparkımız var. Hemen başlıyoruz. Bir de Cumhuriyet Meydanı'mızın altını yeraltı otoparkı yapacağız. Bunu da biraz önce bahsettiğim park et devam et ile birlikte ücretsiz olarak sizlere kullandıracağız."

KENTSEL DÖNÜŞÜM

"Porsuk 1-2 kentsel dönüşüm bölgemizde ilk yapacağımız iş Çukur Çarşı Meydanı'nı yapmak olacak. Çukur Çarşı Meydanı'na bakan bir bankayla beraber belediyenin ortak mülkiyeti olan alanda Halk Evi şehrin belleğine hafızasına saygı duruşunda gibi Çukur Çarşı'yı selamlayacak orada. Modern mahalleler güvenli yuvalar. Sizlere sağlamak istediğimiz en önemli konulardan bir tanesi bu. Bir daha Öyle acılar yaşamayalım. Geçen sene çok acı bir deprem yaşadık. Bu depremden çok acı dersler aldık. Bundan sonra bütün imar planlarımızda, bütün kentsel dönüşüm alanlarımızda önceliğimiz bunlar olacak. Gündoğdu, büyük dönüşüm bölgemizde bin 500 konutu önümüzdeki 5 yıl içerisinde şehrimize kazandırmış ve dönüştürmüş olacağız. Depremden sonraki ilk 72 saat çok önemlidir. Geçen sene yaşadığımız depremde bunun acılarını hepimiz yaşadık. Bir daha bu acıları yaşamayalım diye afet ve koordinasyon merkezimizi çok hızlı bir şekilde devreye alacağız. Ve önceliği buranın ilk 72 saate hizmet etmek olacak ve devamındaki bütün konularda da yanımızda olacak."

"Uzun zamandır beklenen ve istenen bir konu bu. Tepebaşı alanında çevre dostu küçük bir sanayi bölgesi yaratacağız. Bununla ilgili ilçe belediyemizle ortak çalışmalarımızı başlatıyoruz. Hızlıca planlamalarını yapacağız."

"Kurtuluş pazar yerini yıkmıştık biliyorsunuz. Mülkiyetle ilgili bir problemimiz var. Onu da hallettikten sonra projemiz hazır. Yatırım programına almıştık. Alt katı bodrum otopark, üstü pazar yeri, balıkçısı ayrı, sebze meyve bölümü ayrı. Şarküteri ayrı. Kasap bölümü ayrı. Bu şekilde çok güzel, modern Türkiye'ye örnek bir pazar yerini de şehrimize kazandırmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum."

"En büyük ihtiyaçlardan bir tanesi de dar gelirlilerin konut ihtiyacı. Büyükşehir belediyemizin 75. Yıl mahallemizde arsaları var. Öncelikle buradan başlayarak bin 500 konutu şehrimize kazandıracağız. Ve önceliği dar gelirlere ve en düşük emekçi maaşıyla geçinen vatandaşlarımız olmak üzere satışta ve kiralamada onlara uygun fiyatlarla önce yakalayacağız. Bu bin 500 konutu sonrasında diğer bölgelerde de devam ettirerek ilerleyeceğiz."

KIRSALDA ATILIM

"Haydi Bereket Olalım’a ilk başta bir tarım şirketi kurarak kolları sıvayıp başlıyoruz. Hemen sonrasında bitkisel ve hayvansal üretim merkezimizde hem üretimi destekleyeceğiz hem de çiftçilerimize eğitim vererek bu alanda tarımsal kalkınma anlamında bir seferberlik başlatıyoruz Eskişehir’de. Ve büyük bir hayalim Sarıcakaya bölgesinde zeytinyağı üretim tesisini kurmak. Bu bölgede biz yaklaşık 800 yıllık endemik ağaçlar tespit ettik. Eğer bu ağaçlardan çelik üretimiyle yetiştirip tekrar o bölgeye kazandırabilirsek ne mutlu bize. Orada zaten zeytincilik başladı biliyorsunuz. Son yıllarda tekrar canlandı. Biz de bu canlanmanın elinden tuttuk, peşinden gittik. Ve şu anda öncü rolündeyiz. Kısa sürede bu tesisi de kazandırıp çok kaliteli zeytin yağını Eskişehirlilerle buluşturmuş olacağız."

"Çiftçilerimizin en çok istediği konulardan bir tanesi selektör tesisi. Bir diğeri toprak, analiz laboratuvarı, bir diğeri de ilaçlama. Son dönem son teknolojiyle drone yöntemiyle. Bunları da hızlıca tarımsal kalkınma anlamında çiftçilerimize hediye ediyoruz önümüzdeki dönemde."

erken uyarı

"Ve sıvı gübre. Geçen dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği tesislerden alarak burada hızlıca dağıtımlarını yaptık. Ve dedik ki niye biz kendimiz kurmuyoruz? Önümüzdeki dönemde bu tesisimizi de kurup çiftçilerimizi uygun fiyatlarla bazen de hibe şeklinde sıvı gübreyle buluşturmuş olacağız. Ve erken uyarı sistemiyle de don gibi sel gibi olaylarda aşırı yağmur olaylarında, çiftçilerimizi önceden uyarmış olacağız. Bu sistemi de kazandıracağız onlara."

"Halk Et entegre tesisini ve modern mezbahayı kurarak bu konuda şehrimize büyük bir hizmet daha getirmiş oluyoruz. Özellikle dar gelirlilerin uygun fiyatla ucuz ve kaliteli etle buluşmasını sağlayacağız. Burada çift yönlü bir kazanç var. Diyeceğiz ki alım garantisi vereceğiz bir kere kırsalda yaşayan çiftçilerimize. Biz ürünleri, malları sizden alacağız ve bu bölümde işleyerek uygun fiyatlarla, şehir halkımızın tüketimine sunacağız. Hem kırsalı güçlendireceğiz hem de şehirde uygun fiyatla halkımızla buluşturmuş olacağız. Merkezde kuracağımız mezbaha dışında ilçeler içinde mobil mezbahayla belirli günlerde hizmete devam edeceğiz."

HALK BAKLİYAT

"Sözleşmeli tarım yöntemiyle çiftçilerimizle anlaşmalar yapacağız. Alım garantisiyle onların ürettiği bakliyatları alıp bizim paketleme tesisinde bunları işleyerek sonrasında üretici marketlerimizde halkımızın beğenisine ve hizmetine uygun fiyatlarla sunmuş olacağız. Bunların hepsi sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik."

"Kırsaldaki istihdamı güçlendirmek için park bahçelerde kullandığımız çiçekleri bugüne kadar hep kendimiz ürettik. Dışarıdan alım yapmadık. Bundan sonrasında ilçelerimizde özellikle jeotermal kaynaklardan yararlanabileceğimiz ilçelerde seralar kurarak hem orada istihdam sağlamak istiyoruz. Kooperatiflere devredip, çiçeklerimizi onlardan alarak şehrimizin süslemek istiyoruz. İpek Köyü’nü kuracağız. O biraz sürpriz olsun. Onu sonra ilerleyen günlerde anlatalım. Çok istediğimiz, çok hayal ettiğimiz bir proje."

"Kırsalda ücretsiz olarak hiçbir internetsiz nokta bırakmayarak halkımızla buluşturacağız. Bütün mahallelerimize interneti Wİ-Fİ’yi götürüyoruz."

"Yem Fabrikası da bir diğer hizmetimiz olacak ilçelerde. Mihalıççık ve Sivrihisar büyüyen ekonomisiyle, esnafıyla bize göz kırpıyor. Diyor ki ben büyümeye gönüllüyüm, beni destekleyin diye. Biz de onlara önümüzdeki dönemde seçilecek olan belediye başkanlarımızla beraber güzel, konforlu, belediye hizmet binalarımızla, otogarlarımızda destek olacağız."

SOSYAL BELEDİYECİLİK

"Sosyal belediyecilikle halkçı belediyecilikle halkımıza mutlu bir Eskişehir vadederek başlayalım. Önceliğimiz kıdemli vatandaşlarımız. Emeklilerin bugün geldiğimiz koşullarda açlık sınırlarının altında aldıkları maaşlarla yaşamlarını idare ettirmeleri çok zor. Bu konuya geçmeden önce şunu belirtmek istiyorum. Biz en düşük maaş alan emeklilerimize bu dönemde sosyal yardım kapsamına alacağız. Ve sosyal kartımızdan yardım kolilerimizden yakacak yardımlarınızdan emeklilerimize faydalandıracağız."

"Kıdemliler Yaşam Merkezi’ni hayata geçirerek yaşlılarımızın bakıma muhtaç olanların bakım hizmetlerini burada sağlayacağız. Emeklilerimizden en çok gelen taleplerden bir tanesi de şehir merkezinde bir lokal kafeterya ve lokanta ihtiyacıydı. Bunu da Emek Cafe olarak başlatmak istiyoruz. Merkezi bir yerde kısa sürede başlayacağız. Hatta Halk lokantası olarak başlayacağımız uygulamaya da ilk buradaki kafeteryanın içinde başlamak istiyoruz. Emeklilerimiz burada, uygun fiyatlarda kafeterya hizmetlerinden yararlanacaklar ve halk lokantayla da uygun ve kaliteli ucuz yemeğe ulaşmış olacaklar."

"Gençlerin en büyük sıkıntısı nedir? İstihdam derler herhalde değil mi? İşte ESEM’i (Eskişehir Büyükşehir Sektörel Eğitim Merkezi) hayata geçiriyoruz ve istihdam problemine, organize sanayi bölgemiz, sanayi odamız, ticaret odamız, İŞ-KUR’la beraber çözüm arayışına giriyoruz ve onları hızlıca iş sahibi yapmak konusundaki kararlılığımızı göstereceğiz."

"ES-UZEM (Eskişehir Büyükşehir Uzaktan Eğitim Merkezi) bizim internet aracılığıyla eğitime devam şeklimiz. Biliyorsunuz pandemide bu konuda bütün dünya gibi Türkiye gibi Eskişehir ESMEK’de bu alan da çok gelişti. Artık evimizden her türlü eğitim hizmetine ulaşabileceğiz bu sayede."

"Özel bireylere özel destek. Bizim gündüz engelli bakım evimiz var belediyenin. Bunun kapasitesini geliştireceğiz. Daha da arttıracağız önümüzdeki dönemde. Hem fiziksel, hem psikolojik engel yaşayanlarla ilgili büyük bir engelli okul açmayı planlıyoruz, şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Otizm yaşam merkezinde önümüzdeki dönemde hizmete sokmuş olacağız."

"Açacağımız kreşlerde önceliğimiz ekolojik konular olacak. Biz istiyoruz ki çocuklarımızı küçüklükten eğitelim ve yeşil bir dünyaya yeşil bir dönüşüme çocuklarla merhaba diyelim."

"Kadın Sığınma ve Destek Merkezi’miz önümüzdeki dönemde çok konuşulacak projelere, çok konuşulacak faaliyetlere imza atacak. Bu konuda kadınlarımızı güçlendirme konusunda, e-ticareti güçlendirme konusunda onları hayatın her alanında dayanışma içinde olmakta son derece kararlıyız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi her zaman çocuklarımıza, kadınların, engellilerin, gençlerin yanında olmaya devam edecek projeleriyle."

'Sonuçlardan memnun değiliz' 'Sonuçlardan memnun değiliz'

"Can dostlarımızı unutmak olmaz. Yeni dönemde onlara son derece güzel koşullarda Hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezimizde hizmet vermeye başlıyoruz. Ayrıca Hayvan Mezarlığı'nı da bu dönemde şehrimize kazandırmış olacağız."

"Keşke bu kadar yoksullaşmasak, keşke bu kadar fakirleşmesek, keşke aş evlerini arttırıyoruz, büyütüyoruz diye övünmesek, keşke bütün halkımız, bütün şehrin, bütün ülkenin her türlü imkanlarından faydalanabilse. Biz son yıllarda gittikçe zenginleşen bir grup var. Gittikçe fakirleşen bir grup var. Ama hiç korkmasınlar. Biz her zaman sosyal demokrat belediyeciler onların yanındayız."

YEŞİL DÖNÜŞÜM

"Düşünün ki hangi ülkede halk, vatandaşlar, toprağını, havasını, suyunu, doğasını devletten korumaya çalışıyor olsun? Biz termik santral davalarında altın madeni davalarında devlete, bakanlığa karşı dava açmak zorunda kalmış vatandaşlarız. Ama biz devlete karşı bile olsak bu yükümlülüğümüz hep bizim başımızın tacı. Eskişehir'i koruyacağız. Haydi koruyalım."

"Bizim Seyitgazi yolundaki çöp tesisimize elektrik üretiyoruz. Onu ürettikten sonra yine bir atık oluşuyor. Biz o atıktan da yakıt üreteceğiz özümüzdeki dönemde."

"Güneş enerjisi projelerimiz geniş arazilerle hızla devam edecek. Bunu da öncelikle yenilenebilir ve temiz enerjiyi hem toplu taşıma maliyetlerimizi düşürmede hem de su arıtmanın maliyetlerini düşürmede kullanacağız."

"Yeni atıksu arıtma tesisimizde hızla önümüzdeki dönem büyümüş kapasitesiyle halkımızın hizmetinde olacak. Yine önemli bir proje. Sakarıbaşı’ndaki suyu Eskişehir'e getirmek. Bu konuda Devlet Su İşleriyle protokolümüzü yaptık. Protokol devam ediyor. Ve çok yakında Eskişehir’e geldiğinde daha ucuz ve daha kaliteli bu suyu hizmetinize vermiş olacağız."

"Su hizmetlerinde dijital dönüşüme önümüzdeki dönemde hızla geçiyoruz.. Artık bu da sizler için büyük bir kolaylık olacak. Biraz önce söylediğim gibi Eskart Plus’la da bunu yapmanız mümkün olacak."

"Kuru tarımı özendirmemiz lazım Eskişehir'de. Çalışmalar başladı. Hızla devam edecek. Çünkü su kaynaklarımız hızla tükeniyor. Bu nedenle Eskişehir'de su gerektirmeyen, kuru yapan çiftçilerimizi hem gübre anlamında hem tohum anlamında hem ilaç anlamında destekleyerek hızla ilerleyeceğiz. Dünyanın ve Türkiye’nin geleceğini kurtaralım."

KÜLTÜR VE SPOR

"Eskişehir ne yazık ki spor tesisleri konusunda çok geri kaldı. Anlıyoruz ki bu görevde yine bizim gibi belediyelere düşüyor. Hızla kapalı spor salonlarıyla önümüzdeki dönem Eskişehir'e hizmet edeceğiz."

"Motorcularımızın çok istediği çok talep ettiği bir şeydi. Yenikent sırtlarında yaklaşık 70 dönüm arazimizde onlara pist hazırlıyoruz. Dağ bisikletçileri de buradan faydalanabilecekler. Kapalı yüzme havuzu çok talep edilen bir konuydu gençlerden. 2 tane kapalı yüzme havuzumuzu hızla şehrimizde buluşturuyoruz. Bu çok önemli nerede anlatsam çok heyecan uyandırıyor. Toplam 15’ten fazla branşı besleyecek olan 5 binden fazla kapalı alana sahip bir spor kompleksiyle buluşuyor Eskişehir önümüzdeki dönemde."

gelenek parkı

"Aura parklar, gelenek parkları, mobil yapacağımız sporlar, e-spor merkezlerimiz, kano eğitim merkezlerimizle önümüzdeki dönemde hızla çalışmaya devam edeceğiz. Aktif yaşam parkımızı da hemen yeni stadyumun arkasındaki çamlık alanını kuruyoruz. Buraya da ikinci bahar adını verelim diye düşünüyoruz. Yine emekçilerimize hayırlı olsun diyoruz."

"Gelenek parkımızda TUSAŞ'ın TEI'nin önündeki ince uzun bir arazi. Orası büyükşehir belediyesine aittir mülkiyeti. Önümüzdeki dönemde orayı Panayır alanı olarak düzenleyip şehrin hizmetine sunmak istiyoruz."

"Evet bu kadar çok park yaparız da spor parkı yapmaz mıyız? Tamamen sporla donanmış bir park da önümüzdeki dönemde Sultandere’de hizmete sokacağız."

"Spor komplekslerimiz hızla devam edecek önümüzdeki dönemde. Spor demişken Eskişehirspor'u hiç sormuyorsunuz bana? Önümüzdeki dönemde Eskişehirspor'un deplasman giderlerini Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlenmek istiyoruz."

İLÇE TURİZMİ

"Yunus Emre'yi önümüzdeki dönemde festivallerle, kültür binalarıyla ve müzeleriyle bambaşka bir şekilde marka haline getirelim şehrimizde istiyoruz. Yine Mihalıççık belediye başkanımızla beraber. İlçelerimizdeki sosyal hayatı canlı tutmak çok önemli. Biz hangi köye gitsek gençler dertli, şikayetçi, yapacak hiçbir şey yok diye. Tüm ilçelerimizde gençlik merkezlerimizi kuruyoruz önümüzdeki dönemde."

karavanpark

"Tarih etiketlemeleriyle esnafımızın yanında olacağız. Frigya yolunu geçen dönem yaptık. Bu dönem artık Frigya'da da atılım zamanı. Şehrin bu kadar önemli bir değeri nasıl bu kadar geri bırakılır anlamak mümkün değil. Burada da anlaşılan iş yine bize düşüyor. Yapacağız. Hiç merak etmeyin. Yazılıkaya'da geçen dönem yaptığımız karavan ve kamp alanını önümüzdeki dönemde tüm ilçelerimizde yaygınlaştıracağız. Bu da hayırlı olsun. Çok istenen bir şeydi. Turizm portalımız ve mobil uygulamamız da turistlerimizin hizmetinde olacak."

turizm portalı

ÇOCUKLAR VE GENÇLER

"Önümüzdeki dönemde biri Porsuk kenarında, birisi de opera binamızın olduğu yerde iki tane gençlik merkezini hizmete sokacak. Bu gençlik merkezlerinizin projelerini tamamen gençlerle oturup birlikte çizeceğiz, birlikte oluşturacağız."

"Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için konukevimizi hizmete alıyoruz önümüzdeki dönemde. Uygun fiyatlarla satış yapacağımız öğrenci lokantamızda yine hizmetinizde olacak gençlerimizin. Sosyal hizmetlerdeki arkadaşlarımız, sosyal kütüphane dediğinde çok anlayamamıştım. Ama pandemi değişik kültürler öğretti bize. Artık gençler kütüphanelerde değil, sosyal olarak birlikte olabilecekleri, sohbet edip, kahve içebilecekleri atölyeler yapabilecekleri ve sohbet ederek en son okudukları kitabı ya da izledikleri filmi tartışabilecekleri bu tip alanlar istiyorlar. Bir tane açtık. Bir tane daha Haller’de var zaten eskiden olan. Önümüzdeki dönemde de hızla sosyal kütüphanelerimize gençlerin hizmetine vereceğiz."

veri

"Eskişehir Veri Merkezi'yle şehrimizin bütün dijital olanaklarını tek bir merkezde toplamayı hedefliyoruz. Bugüne kadar Eskişehir'de yapılmadı. Bununla beraber sonrasında bu merkezi kişisel verilerin korunması kanununa da dikkat ederek paylaşabileceğimiz bütün verileri girişimcilerle, özellikle genç girişimcilerle de paylaşmak istiyoruz. Biraz önce kırsalda söylediğim gibi tüm noktaları internet taşıyacağınıza şehir merkezine de aynı şekilde ücretsiz Wi-Fi noktalarını şehrin bütün noktalarına yapmış ve taşımış olacağız."

Ünlüce Kitapçık

"Diyorum ki söz uçar, yazı kalır. Bugün anlattığım her şey kitapçıkta var. 5 yıl sonra benden hesap sorabilin diye."

Muhabir: Mücahit Toy