Kahramanmaraş’ta dondurma şenliği düzenlendi Kahramanmaraş’ta dondurma şenliği düzenlendi

Türk Yıldızları'nın Konya 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlediği bir antrenman sırasında, F-5 tipi eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Olay yerine acil sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Pilotun, uçak düşmeden önce paraşütle atladığı ve hastanede tedavi altına alındığı bilgisi ulaştı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ''12.45 sıralarında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağımız düştü üs bölgesine yakın noktada düştü. Pilotumuz atlayarak sağ olarak kurtuldu. Uçağın düştüğü yerde şantiye alanında araştırmalar devam ediyor. İlk edindiğimiz bilgilerde şantiyenin içinde iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğu bilgisini aldık. İlk bilgi askeri personel olduğu yönünde.'' dedi.

Türk Yıldızları nedir?

Türk Yıldızları, süpersonik özelliklere sahip uçaklarla akrobasi gösterileri düzenleyen dünyadaki sayılı ekiplerden biridir.

Adını Türk Yıldızları olarak alan akrotim, ilk gösterisini dört NF-5A/B Freedom Fighter Uçağı ile 18 Haziran 1993 tarihinde Ankara'nın Akıncı bölgesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda sergiledi.

Türk Yıldızları'nın tanıtımı, Türk halkına 5 Ekim 1994 tarihinde Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda ve 29 Ekim 1994 Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yapıldı.

İlk gösterisi, 29 Ekim 2000 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, 1 milyondan fazla kişiye hava gösterisi düzenleyerek bir dünya rekoru kırdı.


 

Kaynak: Haber Merkezi