Malzemeler:

1-1 bütün Kaz
2-1,5 su bardağı pirinç
3-1,5 su bardağı bulgur
4-1 çay bardağı tel şehriye
5-2 çorba kaşığı tereyağı
6-Kaz eti suyu
7-Sıcak su
8-Tuz

Hazırlık:

1-İlk adım olarak, kazı iyice temizleyin ve tencereye alın. Yeteri kadar su ekleyerek, kazın eti suyunu çıkana kadar 4-5 saat kadar pişirin. Bu aşamada, içine büyükçe doğranmış soğan, tane karabiber ve defneyaprağı ekleyebilirsiniz.

2-Kaz piştikten sonra, fırın tepsisine alın ve üzerine fırçayla yağ sürün. Püf noktası burada; kaz eti haşlandıktan sonra fırında güzelce kızarmalıdır.

3-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, kazın üzeri kızarana kadar pişirin.

4-Kaz fırında kızarırken, pilavı hazırlamaya başlayın. Bir tencereye önce tereyağını ve şehriyeyi ekleyip kavurun.

5-Ardından ıslatılmış pirinci ve bulguru ekleyin, biraz daha kavurun.

6-Kaz eti suyunu ve sıcak suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip, kapağını kapatın ve pilavın pişmesine bırakın.

7-Pilav piştikten sonra, servis tabağına alın. Üzerine fırında kızarmış kazı dilerseniz bütün olarak ya da parçalayarak koyun.

Bağımsız Mühendisler Grubu yönetimine aday oldu
Bağımsız Mühendisler Grubu yönetimine aday oldu
İçeriği Görüntüle

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi