Malzemeler:
1-2 adet kemikleri ayıklanmış kuzu kol
2-1-2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
3-5-6 diş sarımsak, ezilmiş
4-4-5 adet defne yaprağı
5-1-2 tutam baharat çeşitleri (kimyon, karabiber, pul biber gibi)
6-500 g eritilmiş kuyruk yağı
7-Su
8-Tuz
Hazırlanışı:
1-Kuzu kolunu bir gün öncesinden tuzlu suda bekletin ve içine sarımsak ekleyerek marine edin.
2-Marine edilmiş kuzu kolunu terbiyeleyin. Terbiye için sarımsak, doğranmış soğan, defne yaprağı, baharatlar ve eritilmiş kuyruk yağını kullanın.
3-Terbiye edilen kuzu kolunu bakır bir kaba alın. Üzerine su ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.
4-Karışımı kapatıp, odun fırınına yerleştirin. Kuzu kolunu pişirmeye bırakın.
5-Kuzu kebap, odun fırınında güzelce piştikten sonra çıkarın.
6-Servis yapmadan önce, yöresel bazlama, bal ve tereyağı ile birlikte kuzu kebabını parçalara ayırın.
7-Bakır kapta, yanarlı sıcaklığında servis edilen kuzu kebabını, iç pilavı ile birlikte sunun.
Bu nefis kuzu kebabı tarifi ile sevdiklerinize özel bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz.
Afiyet olsun!