Malzemeler:

1-2 adet kemikleri ayıklanmış kuzu kol
2-1-2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
3-5-6 diş sarımsak, ezilmiş
4-4-5 adet defne yaprağı
5-1-2 tutam baharat çeşitleri (kimyon, karabiber, pul biber gibi)
6-500 g eritilmiş kuyruk yağı
7-Su
8-Tuz

Hazırlanışı:

1-Kuzu kolunu bir gün öncesinden tuzlu suda bekletin ve içine sarımsak ekleyerek marine edin.

2-Marine edilmiş kuzu kolunu terbiyeleyin. Terbiye için sarımsak, doğranmış soğan, defne yaprağı, baharatlar ve eritilmiş kuyruk yağını kullanın.

3-Terbiye edilen kuzu kolunu bakır bir kaba alın. Üzerine su ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.

4-Karışımı kapatıp, odun fırınına yerleştirin. Kuzu kolunu pişirmeye bırakın.

5-Kuzu kebap, odun fırınında güzelce piştikten sonra çıkarın.

Klimanın tarihsel gelişimi! Kim icat etti? Klimanın tarihsel gelişimi! Kim icat etti?

6-Servis yapmadan önce, yöresel bazlama, bal ve tereyağı ile birlikte kuzu kebabını parçalara ayırın.

7-Bakır kapta, yanarlı sıcaklığında servis edilen kuzu kebabını, iç pilavı ile birlikte sunun.

Bu nefis kuzu kebabı tarifi ile sevdiklerinize özel bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi