Konut satışlarında İstanbul revaçta Konut satışlarında İstanbul revaçta

Bu kararla birlikte, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak. Böylelikle, tüketicilerin belirsizlik yaşamasının önüne geçilmesi ve işletmelerin operasyonlarında kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

EPDK'den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak aynı tür akaryakıtlar için birden fazla fiyat uygulanmayacağı belirtildi. Özellikle tüketicilerin belirsizlik yaşamasının önlenmesi ve işletmelerin operasyonlarında kolaylık sağlanması açısından bu kararın önemli olduğu vurgulandı.

EPDK, petrol piyasası mevzuatına göre, dağıtıcı lisansı sahiplerinin belirli oranlarda akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik katkı maddeleri ekleyebileceğini belirtti. Ancak bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmadı ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve izin alma yükümlülüklerinde bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının karşılandığına dikkat çekilen açıklamada, akaryakıt kalite izleme sistemleriyle sürekli kalite kontrolü sağlandığı da belirtildi.

EPDK'nın bu kararıyla, akaryakıt satışında daha şeffaf ve adil bir yapı oluşturulması ve tüketicilerin daha net fiyatlandırma bilgisi alması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi