Eskişehir'de geliştirilen ilk yerli ve milli lokomotif 2025'te raylarda! Eskişehir'de geliştirilen ilk yerli ve milli lokomotif 2025'te raylarda!

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Dijital Aile" uygulaması, özellikle kağıt kullanımını azaltmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesi doğrultusunda, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bu uygulama, çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor.

Kullanıcılar, "Dijital Aile" sayesinde, sosyal politikalar ve hizmetler gibi geniş bir yelpazede sunulan içeriklere telefon veya tabletleri üzerinden kolayca ulaşabiliyorlar. Uygulamada yer alan "Favorilere Ekleme" özelliğiyle de kullanıcılar, ilgi duydukları materyalleri daha sonra hızlıca erişebilmek için işaretleyebiliyor ve kişisel kütüphanelerini oluşturabiliyorlar.

I (2)-2

Uygulamanın öne çıkan bir diğer özelliği ise sesli betimleme. Bu özellik, görme engelliler ve sesli içerik tercih eden kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Sesli betimleme sayesinde dergilerin ve diğer materyallerin içerikleri dinlenebiliyor, böylece daha geniş bir erişim imkanı sunuluyor.

"Dijital Aile" uygulaması, kullanıcıların istedikleri materyalleri indirip, internet bağlantısı olmadan da erişmelerine olanak tanıyor. Bu sayede, herhangi bir çevrimdışı durumda dahi içeriklere ulaşım kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Uygulama, hem IOS hem de Android işletim sistemine sahip cihazlara ücretsiz olarak indirilebiliyor ve herkesin kullanımına açık durumda. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu dijital platform aracılığıyla toplumun bilgiye erişimini kolaylaştırmayı ve yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi