Malzemeler:

1-1 kg dana bonfile
2-2 adet yumurta
3-1 adet soğan
4-2 çorba kaşığı karabiber
5-2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Garnitür İçin:

1-2 adet patlıcan
2-250 gram sivri biber
3-1 bağ maydanoz
4-1 kg domates

Hazırlık:

1-Dana bonfileyi, özel bir taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika boyunca sinir ve yağlarından arındırarak dövün. Etinize 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 25 dakika daha dövme işlemine devam edin.

2-Et macun kıvamına geldiğinde, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve unu ekleyerek malzemeleri yoğurun.

Eskişehir'de Yenikent Kapalı Pazar'ı açılış için gün sayıyor! Eskişehir'de Yenikent Kapalı Pazar'ı açılış için gün sayıyor!

3-Geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık olarak 2 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynamaya yaklaştığında, 1 paket toz bulyonu ekleyin.

4-Köftelik karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ıslak ellerle şekil verin ve tencereye atın. Tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika boyunca harlı ateşte pişirin.

5-Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve tereyağında kavurun.

6-Servis tabağında pilav havuz şeklinde açın ve üzerine köfteleri yerleştirin.

7-Ayrı bir tavada önceden hazırlanan domates sosunu tereyağında sote edilmiş şekilde ekleyin. Bu sosu köftelerin üzerine gezdirerek servis tabağınızı hazırlayın.

8-Garnitür olarak ufak doğranmış patlıcan, sivri biber ve taze maydanozu kullanarak sofranızı renklendirin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi