TOGÜ Ali Şevki Erek Yerleşkesinde yapılacak olan katlı otoparkın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Hayri Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Âdem Dizer, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, daire amirleri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
4 katlı, 500 araç kapasiteli modern otopark
Projenin üniversite açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz; 7 bin metrekarelik kullanım alanına sahip, 4 katlı ve 500 araç kapasiteli modern otoparkın yerleşkedeki trafik ve park sıkışıklığını büyük ölçüde azaltacağını belirtti. Rektör Yılmaz, uzun yıllardır süregelen park sorununun bu yapıyla önemli ölçüde çözüleceğini ifade etti.
"Bugün ilk kazmayı değil, ilk çözümü vuruyoruz"
Rektör Yılmaz, otoparkın yalnızca bir yapı değil, sağlık hizmetlerinin hızına ve verimliliğine doğrudan katkı sağlayacak bir yatırım olduğunu vurguladı. Üniversite hastanesine gelen bir hastanın park yeri arayarak zaman kaybetmesinin önüne geçileceğini belirten Yılmaz, "Kampüsteki park sıkışıklığı artık sürdürülemez bir noktaya gelmişti. Bugün, bu sıkışıklığa ilk kazmayı değil, ilk çözümü vuruyoruz" dedi.
"Bu temel; çözümün, bilimin ve şifanın temelidir"
Konuşmasında projenin manevi anlamına da değinen Rektör Yılmaz, "Bugün atılan bu temel; çözümün temelidir, bilimin temelidir, şifanın temelidir." ifadelerini kullanarak otoparkın hem üniversiteye hem de kente katacağı değerin altını çizdi.





