Düzenleme Resmi Gazete’de Yayımlandı

En düşük emekli maaşının 20 bin liraya çıkarılmasına ilişkin düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte yaklaşık 5 milyon emekli, en düşük emekli maaşı kapsamına dahil edildi.

Maaşlar Yattı, Fark Bekleniyor

En düşük emekli maaşı alan emeklilerin Ocak ayı maaşları 16 bin 881 lira olarak hesaplara yatırıldı. Yeni düzenleme sonrası bu tutar 20 bin liraya yükseltildiği için, emeklilere 3 bin 119 liralık maaş farkı ödemesi yapılacak.

Para-28

Ayrıca, en düşük emekli maaşı kapsamında olmamasına rağmen maaşı 20 bin liranın altında kalan emekliler de bu düzenlemeden yararlanacak ve fark ödemesi alacak.

Fark Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Maaş farklarının ayın başından itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi açıklamanın Vedat Işıkhan ya da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılması öngörülüyor.

ESO, ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi
ESO, ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi
İçeriği Görüntüle

Kulislere yansıyan bilgilere göre fark ödemelerinin önümüzdeki hafta içerisinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi