Enflasyon, hayat bahalılığı ve emeklilerin içinde bulunduğu durum gibi faktörlerin de etkisi muhakkak vardır.
***
Adayların özellikleri, tavırları ve vaatleri de mutlaka seçmen üzerinde etkili olmuştur.
Ancak...
Eskişehir seçmeninin bu seçimde sandık başına şöyle bir kıyaslama ile gittiğini düşünüyoruz:
Bize göre Eskişehir seçmeninin büyük bir çoğunluğu sandığa, 22 yıllık iktidarın Eskişehir'e yaptıkları ve yapamadıklarının, diğer taraftan 25 yıllık CHP'li belediyelerin Eskişehir'e aynı şekilde yaptıkları ve yapamadıklarının mukayesesiyle gitti.
***
Yani...
Eskişehir'li seçmen, Eskişehir'e iktidarın 22 yılını, CHP'li belediyelerin ise 25 yılını bir teraziye koyarak oy kabinine girdi...
Bunun neticesinde de sandıktan da  terazinin ağır basan kefesi çıktı.
O yüzden...
Eskişehir'de sandıktan çıkamayıp, seçimi kaybeden taraf, 20 küsür yıldır Eskişehir'e yapmadıklarını ve yapamadıklarını sorgulasa iyi olacak...

BİRİ DE ÇIKIP HESABINI SORMADI İYİ Mİ? 

Peru'da polis devlet başkanının evine baskın düzenliyor..
Yanlış duymadınız!
Polis, devlet başkanının evinin kapısını koç başı ile kırarak baskın düzenliyor ve evde bulunan bazı evrak ve materyallere el koyuyor.
Polisin, devlet başkanının evini basma gerekçesi ise vermiş olduğu mal beyanında pahalı bir saati bildirmemiş olması.
***
Şu seçimler sürecinde günlerce adayların mal beyanlarını konuştuk.
Kimi adayın yüzlerce dairesi olduğunu bildirmediği ortaya çıktı, kimi adayın da gelirinin 5-6 katı oranında kredi ödemesinin olduğu anlaşıldı.
***
Tüm bunlar yaşanırken biri de çıkıp bu konuda adı geçen adaylara bir şey sormadı iyi mi?
Tamam. Evleri basılsın, kapıları koç başı ile kırılsın demiyoruz ama devlet adına birileri de çıkıp “Şu mal beyanı işinin hesabını doğru dürüst verin bakalım?” deseydi yahu!

P E R U

SON GÜN SON SAATTE YAPILACAK ŞEY Mİ?

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu eşi ve çocuklarıyla birlikte oy kullanmaya geldiği okulun önünde kendisinden görüş almak isteyen basına, bazı TV, Gazete ve sitelerin görüntü almasını istemiyor.
Gerekçe olarak da “CHP'nin yayın organı gibiydiniz. Hep aleyhime çalıştınız” diyor.
***
Ne diyelim?
Seçimi kazanacak olan adayın da kaybedecek olan adayın da  son gün, son saatlerde yapmaması gereken bir hareketi yapmış kendisi.
***
Halbuki:
Hatipoğlu İYİ Partideyken böylesine bir yakınması yoktu.
Hatta;
Hatipoğlu AK Partiye geçtiğinde ve AK Partinin Büyükşehir Adayı olduğunda da böyle bir yakınması yoktu ki, basın mensuplarına asgari ücret vermeyi bile vaat etti!
***
Hatipoğlu keşke, kendisine destek vermediğini iddia ettiği basın mensuplarına kızıp, sansür yaratmak yerine, kendisini takip etmedikleri için seçim süreci boyunca çıktığı ulusal televizyon kanallarına kızsaydı...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nebi-45

BOŞ TENCERE GERÇEKTEN İKTİDARI DEVİRİRMİŞ

Siyasette sık kullanılan ve sahibinin de Süleyman Demirel olduğu “Boş tencere iktidar devirir” sözünün geçerliliği konusunda 2023 seçim sonuçlarını görünce sorgulamaya başlamıştım.
O günden bu yana hayat pahalılığı daha da arttı yoksulluk daha da arttı.
Dün yapılan seçim sonuçları siyasette sıkça  kullanılan bu sözün doğruluğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.
Dün yapılan seçimlerde iktidarın birçok Büyükşehir ve il belediyelerini kaybetmesinin en büyük nedeni şüphesiz vatandaşın boşalan tenceresi oldu.