Eğer 2007 yılından bu yana söz verilen Güney çevre Yolu bugüne kadar yapılmış olsaydı:
Projeye göre: Ankara’dan gelişte yol Kanlıpınar Göletine gelmeden ayrılacak, Sarısungur’un arkasından geçerek Kızılinler civarından Kütahya Yoluna bir bağlantı sonrasında ise Çukurhisar'ın yanından, Bursa Yoluna bağlanmış olacaktı.
***
Eğer Kuzey Çevreyolu şimdiye kadar yapılmış olsaydı:
Projeye göre yol, Sarıkavak ve Paşakadın mahallelerinden başlayıp, Balçıkhisar, Topkaya, Uyuzhamam- köyü, Aktepe, Gökçeoğlu gibi mahallelerden geçerek Alpu yakınından geçecek. 
Yol daha sonra, Türkmentokat, İmişehir, Kanlıpınar, Yassıhöyük, Sevinç, Gökdere, Ahiler, Cumhuriyet, Eskisekiören, Muttalip mahalleleri güzergâhında Tepebaşı’ndan ve kent merkezi yakınından geçecek. Kozkaya, Yukarısöğütönü, Kavacık ve Eğriöz mahallelerinden Çukurhisar’a ulaşacak olan yol, buradan Bozüyük istikametinde devam edecekti.
***
Her iki yolun yapımı halinde Marmara ve İç Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan ulusal öneme sahip bir ulaşım ağı yaratılırken, bölgede kesintisiz, erişim kontrollü, güvenli ve konforlu bir karayolu ulaşımına katkı sağlanacaktı.
***
En önemlisi de…
Eskişehir’in içinden geçen, şehri ikiye bölen ve adı çevre yolu olan yol, transit trafiği gün boyu taşımak zorunda kalmayacaktı…
Fakat bir türlü yapılmadı bu iki çevre yolu.
Üstelik defalarca söz verilmesine rağmen yapılmadı.
Her seçim öncesi, seçim vaadi olmasına rağmen yapılmadı.
Eğer birinden biri bugüne kadar yapılabilmiş olsaydı, bugün Organize Sanayi, Şehir Hastanesi ve Fuar alanı yükünü taşıyan ve karşılıklı üç şeride çıkartılan yol tıkanmaz, şehir içi trafik ve ulaşım sorunu bu denli fazla hissedilmezdi.
Ama yapılmadı işte!
Üstelik defalarca verilen söz ve vaatlere rağmen yapılmadı…
NOT- yukarıdaki yazıyı 2019 seçimleri öncesinde yazmışız. İlginçtir o seçimler öncesinde de b iki Çevreyolu'nun yapılacağı müjdesi verilmiş iyi mi.
Tıpkı 2024 seçimleri öncesi verildiği gibi. Ama gelin görün ki ortada yapılan yol falan yok. 
Görünüşe göre yapılacağı da yok.
Anlaşılan o ki; önümüzdeki seçimlerde de yine bu yolların yapılacağı vaat edilecek, sözler verilecek ancak yine yapılmayacağı için biz bu yazıyı 2028 seçimleri öncesinde de yazmak durumunda kalacağız...
Çevre Yolu-4
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KOLTUKSUZ YAPAMAYANLAR!

Bazı insanlar, halka hizmet etmenin sadece makam sahibi olmakla mümkün olacağını düşünüyor.
Hatta…
Bazı insanlar, hizmetin ancak kendileri o makama geldiğinde olacağını zannediyor.
Böyle düşündüğü için de siyaseti makam sahibi olmak ya da geldiği makamı korumak için yapıyor.
***
Dahası…
Aynı insanlar koltuğu bir tek kendilerinin hak ettiğini düşünüyor
Egoları adeta tavan yapmış durumda.
Her şeyin kendileri ile başlayıp, kendileriyle son bulacağı gibi sığ bir düşüncenin esiri olmuşlar neredeyse.
İşte bu yüzden günümüzde tartışmalar hep isimler üzerinden yapılıyor.
Yıllardır üzerinde durulan isimlerin hep aynı isimler olması da belki de bu yüzden…
***
Belki de bu yüzden“Siyaset”dediğimiz hizmet alanı her geçen gün“Herkesin kendi bildiğini okuduğu”bir mecra haline geliyor.
Akıl, bilim, proje, beklentiler, ihtiyaçlar hak getire…
***
Bugün siyasette çoğunlukla şahit olduğumuz tavır ne yazık ki“Ben varsam hizmet gelir, ben yoksam hizmeti rüyanızda görürsünüz” tavrıdır…
***
Belki de bugün bütün sıkıntıları yaşamamızın nedenidir bu.
-“Hizmeti ancak ben yaparım”diyenlerin, genelde hiçbir şey yapamadığı gibi var olanları da berbat etmiş olmasına rağmen, sırf makamını koruma adına hala“Ben”diye ısrarcı olmasıdır.
Koltuk-1
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
HER KONUDA DESTEK OLURUM AMA...

AK Parti Eskişehir milletvekili Ayşen Gürcan'a seçim sonrası oluşan tabloyu sorduk.
Sonuçları değerlendirdiklerini, bu değerlendirmelerin raporlar haline dönüşeceğini ve yetkili kurullarda izlenecek yöntemlerin belirlenmesi sonrasında gereken ne ise yapılacağını söyledi.
***

İktidar partisi milletvekili olarak CHP'li belediye başkanlarına, özellikle bakanlıkları ilgilendiren ve aşamadıkları konularda destek olup olmayacağını sorduğumuzda ise şöyle bir değerlendirmede bulundu:
“Eskişehir'in genelini ilgilendiren ve Eskişehir'e faydası olacak her şeyde elbette destek olurum. Ancak bu destek isteğinin samimi olması, destek istenen konunun göstermelik ya da arka planında siyaseten bir hesap bulunup bulunmadığına inanmak isterim”
Ayşen-7
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,