Sağlık

Yanlış tüketilen tarçın insan sağlığını bozuyor

Diyetisyen Süheyla Subaşı Uçar, sağlıklı yaşam için yanlış tüketilen tarçın cinsinin insan sağlığını bozduğunu belirterek doğru tarçın cinsinin Çin tarçını olduğunu söyledi.

Abone Ol

Ülkemizde özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklara karşı kullanımı sıkça artan tarçın, zayıflamak için diyetlerde de öneriliyor. Halk arasında çubuk tarçın olarak bilinen Vietnam tarçını, Çin tarçını ve Seylan olarak 3 ayrı çeşitte satılan tarçın yanlış kullanımda tehlike saçıyor. Tarçın deyince akla halk arasında çubuk tarçın olarak bilinen Vietnam tarçını geliyor. İnsanların doğru bildikleri yanlışlar arasında yer alan bu tarçın cinsi, insan sağlığını olumsuz etkiliyor. İçerisinde kan dengeleyici maddelerin az olmasından ve kan sulandırıcı özelliğinden dolayı uzmanlar tarafından önerilmiyor.