Hızlı tren ağı büyümeye devam ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma yatırımlarının yalnızca fiziksel projeler olmadığını, aynı zamanda üretim, ihracat, istihdam ve bölgesel kalkınmayı destekleyen stratejik adımlar olduğunu söyledi. Son 24 yılda ulaştırma ve altyapı alanına 355 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, demir yollarının 2002 yılından itibaren devlet politikası olarak ele alındığını ifade etti.
2028’de 27 il hızlı trenle bağlanacak
Türkiye'deki demir yolu ağının yaklaşık 14 bin 9 kilometreye ulaştığını, bunun 2 bin 251 kilometresini yüksek hızlı tren hatlarının oluşturduğunu belirten Bakan Uraloğlu, yeni hatların yanı sıra mevcut 11 bin kilometrelik demir yolu ağının da modernize edildiğini söyledi. Halkalı-Kapıkule, Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli ile Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projelerinde çalışmaların sürdüğünü aktaran Uraloğlu, 2028 yılına kadar hızlı trenle doğrudan bağlantılı il sayısını 11’den 27’ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
2053 vizyonu: 48 saatte tüm Türkiye
Bakan Uraloğlu, demir yolu hatlarının 2028 yılında 17 bin 287 kilometreye, 2053 yılında ise 28 bin 590 kilometreye ulaşmasının planlandığını açıkladı. Yapımı süren 4 bin 164 kilometrelik hatta çalışmaların devam ettiğini belirten Uraloğlu, iltisak hattı uzunluğunun 608 kilometreye, lojistik merkez sayısının ise 25’e çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti. Uraloğlu, "2053 yılında ülkemizin dört bir yanını hızlı tren hatlarıyla birleştirerek 48 saatte tüm Türkiye'yi gezeceğiz." dedi.