AK Partili yöneticilere ve adaylara soruyoruz “Nasıl gidiyor?” diye...
“Çok iyi” diye başlıyor söze...
Sahada partiye karşı çok büyük bir ilgi olduğunu söyleyip “Pek çok vatandaş bugüne kadar hep CHP'ye oy verdiğini fakat bu seçimde AK Partiye oy vereceğini söylüyor. Biz bu yarışı kazanıyoruz” diyor.
***
CHP'li yönetici ve adaylara soruyoruz aynı soruyu...
Onlar da “Müthiş” diye başlıyor söze...
Sokakta partiye ve adaylara yönelik büyük bir alaka olduğunu söyleyip “Vatandaşlarımız inanılmaz bir sevgi gösterisinde bulunuyor. Hatta bir çoğu bugüne kadar AK Parti'ye oy verdiğini söyleyerek, bu seçimde CHP adaylarına oy vereceğini söylüyor” diyor.
***
Kısacası:
Hangi parti yöneticisiyle konuşsam “Sahada partiye karşı çok büyük ilgi var. Bu iş bitti” diyor.
Hangi adayla konuşsam “Müthiş bir teveccüh var. Kesin kazanıyoruz” diyor.
***
Seçime 3-4 gün kala hepsi kazanmayı garantilemiş.
Hepsi, partilerinin lehine bir dip dalgası geldiğine inanıyor.
Hiç kimse kaybetmenin adını dahi anmıyor.
***
Seçmen hepsine aynı gazı mı veriyor?
Yoksa...
Hepsi seçmenin iyi dilek ve temennilerini kendi hanesine oy olarak mı yazıyor bilemiyoruz?
Fakat...
Her parti seçmenin partilerine ve adaylarına gösterdiği ilgiden hareketle resmen seçim galibiyeti ve  başkanlık çıkartıyor...
***
Bu durum şimdilik, yarıştan kopmama adına herbiri açısından iyi bir şey...
Ancak...
31 Mart akşamı oylar sayılıp seçim sonucu belli olduğunda bazıları seçmenden aldıkları gazın hava gazı olduğunun travmasını yaşayacak sanki...
3-732-1781-217
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ZEKİ SEZER'DEN ÜNLÜCE'YE DESTEK GELDİ...

Zeki Sezer Ecevit iktidarında bakanlık yapmış, Ecevit sonrasında da DSP'nin genel başkanlığını üstlenmiş Eskişehirli bir isim.
***
Genel başkanlık görevini bıraktıktan sonra aktif siyaseti noktalayan ancak Eskişehir ile irtibatını devam ettiren Zeki Sezer'e Pazar günü yapılacak olan seçimlere yönelik ne düşündüğünü sorduk?
***
Önce Büyükerşen ile Eskişehir'de bir belediyecilik efsanesinin yazıldığını söyledi.
Ardından da Eskişehir seçimleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bilinen belediyecilik Büyükerşen ile bir başka aşamaya evrildi. Bozkırda çağdaş, turistik bir kent oldu Eskişehir. Yol,Park, altyapı v.s gibi işler dışında, sosyal yaşama dokunan tiyatro, opera, müzeler kenti de oldu Eskişehir.
'Türkiye'de siyasetçiler kendinden sonrası için insan yetiştirmiyor' denir. Bu da değişti Eskişehir'de.
Değerli Yılmaz Büyükerşen'in yetiştirdiği Ayşe Ünlüce şimdi Eskişehir büyükşehir belediye başkan adayı. İçtenlikle inanıyorum ki bu değerli hanımefendi kazanacak ve son derece başarılı olacak.
Ayrıca Eskişehir'e başarılı, değerli bir kadın Belediye Başkanı çok yakışacak. Ve her alanda şehri  daha da ileriye taşıyacak.”
Zeki̇ Sezer

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

AK PARTİ'DEN HABERLER...

AK Parti çevresinde seçime günler kala konuşulan oldukça ilginç olaylar var...
Bunlardan biri, son günlerde İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın Büyükşehir Adayı Hatipoğlu'nun seçim çalışmalarında pek yanında gözükmeyişi...
Kulaktan kulağa anlatılanlara göre İl başkanı Albayrak'ın genel merkezden gönderilen ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan yardım kartlarını üç adaya eşit ve adaletli bir şekilde dağıtmak istediği, bunun da sıkıntıya yol açtığı yönünde.
***
Öte yandan...
Sendika başkanlığı yapan bir ismin, AK Parti adaylarının broşürlerini resmi araçlarla yaptığı, bunun duyulması üzerine araçların ait olduğu kurumun müdüründen azar işittiği, bunun üzerine  sendikacının gidip durumu adaya anlatarak kurum müdürünü şikayet ettiği , bu kez adayın kurum müdürünü arayyarak azaladığı da parti çevresinde sıkça konuşuluyor.
***
Partinin kurucu il başkanı olan Osman Yüksel, üye kaydı yenilenerek partinin seçim çalışmalarının başına getirilmiş bir isimdi.
Meclis listesinin de başında yer alması bekleniyordu. Ancak Osman Yüksel listede yer almadı.
Söylenenlere bakılırsa, verildiği ama tutulmadığı ortaya çıkan bir sözden dolayı Osman Yüksel yine küstürülmüş.
Yüksel kendisini arayıp soranlara “Küskünüm” falan demiyormuş ama rahatsız olduğu için evde dinlendiğini söylüyormuş.
***
Ticaret Odası geçenlerde bir iftar yemeği düzenledi.
Bu güne kadar hiçbir iftar yemeği vermeyen Oda'nın bu Ramazan'da iftar yemeği vermesi, AK Parti  Ounpazarı Adayı Özkan Alp'e destek amacıyla düzenlendiği söyleniyormuş. Zira yemeğe Özkan Alp de katılıp, bütün masaları dolaşarak, üyelerle tokalaşmış.
Öte yandan, 13-14  bin üyesi olan Odanın iftar yemeğini 200-300 kişi ile sınırlı tutması üyeler arasında da eleştiriye neden olmuş.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,