Genel

Trabzon'un bu geleneksel lezzetini denediniz mi?

Trabzon pidesi, enfes lezzetiyle sofralara keyif katıyor. İşte size, tel peynirli kıymalı yumurtalı Trabzon pidesi tarifi, lezzetli bir akşam yemeği için harika bir seçenek!

Abone Ol

Malzemeler:

Hamur İçin:

1-1 su bardağı un
2-1 çay kaşığı yaş maya
3-1 tatlı kaşığı toz şeker
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Su (aldığı kadar)

İç Harcı İçin:

1-500 gr kıyma
2-2 adet soğan
3-3 kaşık sıvı yağ
4-1 kaşık tereyağı
5-3 adet sivri biber
6-1 adet domates
7-Yarım çay kaşığı karabiber
8-4 adet yumurta
9-Tuz

Üzeri İçin:

1-150-200 gr Trabzon tel peyniri
2-1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlık:

1-Derin bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

2-Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3-Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.

4-Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.

5-Kıymalı harcı hazırlamak için; kıymayı, doğranmış soğanı, sıvı yağı, tereyağını, doğranmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, karabiberi ve tuzu karıştırarak harcı oluşturun.

6-Hamurun ortasına hazırladığınız kıymalı harcı veya peyniri yerleştirin.

7-Önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

8-Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı ekleyin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!