Ekonomi

Eskişehir'de veriler değerlendirildi: Et fiyatları durmuyor!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, kırmızı et fiyatlarındaki artışların temel nedenlerini değerlendirdi. Bilen yaptığı açıklamada, “Et fiyatları durmuyor” dedi.

Abone Ol

YÜZDE 170

Güncel fiyatları paylaşan Bilen, Ulusal Kırmızı Et Konseyi kombinası ve kesimhanelerden alınan verilere göre, dana karkas etin kilosunun bir hafta içinde 230 liradan 270 liraya, kuzu karkas etin kilosunun ise 315 liradan daha yükseğe çıktığını belirtti. Bu fiyat artışının temel nedenlerini maliyet artışları, yem hammaddelerinde dışa bağımlılık ve ithalat politikası olarak açıklayan Bilen, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 160-170 oranında bir artışın yaşandığını vurguladı.